Ingrediente:
jumătate de kg de fasole uscată
4-5 cepe mari
4 linguri ulei
jumătate de căpățână de usturoi
2 linguri pastă de tomate
sare
piper
Mod de preparare: Fasolea se pune la înmuiat în apă călduță cu câteva
Ingrediente:
100 gr bacon afumat
200 gr de faină
10 gr praf de copt (1 plic)
piper
3 ouă
100 ml ulei de măsline
100 ml de lapte
10 nuci
1 baton de brânză de capră (180 g)
Mod de Preparare: Începeți prin a rumeni baconul
Ingrediente:
500 g faina,
un praf de sare,
10 g praf de copt,
10 g bicarbonat,
5 linguri cacao,
300 g zahar,
50 ml ulei,
400 ml apa,
5 linguri cu gem de caise,
300 g nuci.
Glazura:
50 ml apa,
100 g zahar,
3 linguri cacao.
Mod de Preparare:
Ingrediente:
450 g spanac (congelat),
2 cepe,
2 catei de usturoi,
100 g ciuperci,
500 g cartofi,
5 oua,
sare,
piper.
Mod de Preparare: Cartofii se pun la fiert in coaja. Spanacul se decongeleaza. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt.
Ingrediente:
450 g paste
3 rosii medii
300 g broccoli
400 g ciuperci (eu am folosit la conserva)
150 g masline fara samburi
100 g iaurt
sare
piper
oregano.
Mod de Preparare: Fierbem pastele si le scurgem intr-o sita. La fel procedam cu broccoli,
Ingrediente:
100 g fulgi de cocos,
50 g alune,
1/4 lingurita scortisoara,
esenta de vanilie,
3 albuse,
un praf de sare,
150 g zahar.
Mod de Preparare: Amestecam fulgii de cocos cu alunele macinate, scortisoara si esenta de vanilie.
Albusele
Ingrediente
4 ouă medii
125 gr zahăr
125 ml ulei
225 gr făină
25 gr cacao
1 praf sare
2 lingurițe esență de vanilie.
Mod de preparare: Pentru reușita unui astfel de chec, va trebui să ții cont de câteva reguli esențiale. În
Ingrediente:
150 g zahar,
150 g faina,
10 g praf de copt,
150 g nuca,
100 ml lapte,
3 linguri fulgi de ciocolata,
1 pliculet zahar vanilat,
5 oua,
esenta vanilie.
Mod de Preparare: Se bat galbenusurile cu zaharul, adaugam zaharul vanilat,
Ingrediente:
2 dovlecei
2 oua
pesmet
3 felii paine
2 lingurite boia dulce
patrunjel
2 catei usturoi
ulei
sare
piper
Mod de Preparare: Se curate dovleceii de coaja, se scot samburii si se dau prin razatoare. Peste dovlecelul razuit se adauga
Ingrediente:
o salata verde
500 g ciuperci champignion
100 g somon afumat
2 linguri zeama de lamaie
o jumatate legatura marar
2 linguri ulei masline
sare.
Mod de Preparare: Salata se spala bine, se rupe in bucati si se pune intr-un bol. Se curata
Ingrediente:
Pentru cartofi dulci copți:
3 cartofi dulci (ai noștri sunt foarte mari)
1 lămâie
3 linguri de ulei de măsline
sare
piper
1 linguriță de ierburi provensale
1 linguriță pudră de ardei
Sos:
250 gr iaurt grecesc
1
Ingrediente:
Pentru brownie:
200 gr ciocolata neagra
85 gr unt
50 gr zahar
50 gr faina
4 oua
Pentru miezul de nuca de cocos:
250 gr nuca de cocos rasa
400 ml lapte condensat indulcit
Pentru ganache-ul de ciocolata:
200 ml de smantana
200
Ingrediente:
8 oua
8 linguri apa
16 llinguri zahar
16 linguri faina
1 lamiie/portocala-coaja
1 praf copt
200ml lichid pentru insiropat blaturi
1l/kg de iaurt cu gust de piersici
6 foi de gelatina
100 g zahar
2 doze mari de compot de piersici
100ml
Ingrediente:
1 kg de mere
merele se curata de coaja si cotoare.
3 oua
125 g. zahar + 3 linguri zahar
90 ml ulei
60 ml apa fierbinte- cat suportati la mana
drojdie- cat incape intr-o lunguritza
1/2 pluc praf de copt
faina cat cuprinde coca sa
Ingrediente:
5 pulpe de pui
10 ciuperci champignon
4 morcovi mari
2 cepe
250 ml bere
4 catei de usturoi
Piper
Sare
Patrunjel verde
Putin ulei
Mod de Preparare: Pulpele de pui se spala bine si se usuca cu un prosop de hartie, se portioneaza
Ingrediente:
2 sau 3 mere (în funcție de mărimea lor)
140 gr de făină
1 ou
½ pachet de praf de copt
1 linguriță aromă de vanilie
50 gr pepite de ciocolată neagră
150 ml de lapte
1 praf de sare
Mod de Preparare: Într-un
Ingrediente
Pentru aluat:
500 gr făină
250 gr brânză sărată,
200 gr unt moale
1 ou
1 linguriță sare
1 linguriță zahăr
100 ml apă caldă
7 gr drojdie uscată.
Pentru uns:
1 ou
1 linguriță de lapte.
Mod de preparare:
Ingrediente:
Blat:
4 oua
100 ml apa fiarta
80 g amidon
40 g faina
1 lingurita boia
2 linguri pasta de tomate
60 g unt topit
1 lingurita praf de copt
sare
Crema:
200 g crema de branza
100 gr branza feta
100 gr branzica de vaci
1 fir marar
2
Ingrediente:
90 gr de jambon serrano tocat fin
90 gr de unt
90 gr de făină
500 ml de lapte
1 ou
pesmet
Sare
Nucşoară
piper alb
Mod de Preparare: Pentru bechamel aduceți laptele la fiert într-o cratiță. Între timp, în
Ingrediente:
Un pachet de foi de placinta
O jumatate de pachet de unt
800 gr de iaurt
6 oua
o cescuta de zahar
2 pliculete de zahar vanilinat
o lingura de gris
Mod de Preparare: Eu nu am folosit chiar tot pachetul de foi, ci doar 10 bucati.