Ingrediente:
3 dovlecei răzuiţi şi scurşi de zeamă
mărar proaspăt tocat sau pătrunjel
1/2 de cană cu brânză telemea sau feta
1 ou
3-4 linguri de griş sau făină
sare
piper
usturoi
Mod de preparare: Cuptorul se preîncălzeşte
Ingrediente:
- 160 g făină
- 50 g unt
- 100 g zahăr
- 50 g nuci măcinate
- coaja rasă şi sucul de la o lămâie
- o fiolă esenţă de vanilie
- o vârf de cutit sare
- zahăr vanilat
Mod de preparare: untul moale se freacă
Ingrediente ciuperci cu maioneză:
500 g ciuperci
200 g maioneză
cinci-şase căţei de usturoi
cimbru
piper alb
busuioc
Mod de preparare: Se opăresc ciupercile şi se curăţă de pieliţe, apoi se lasă să se răcească şi să se scurgă.
Ingrediente:
3 - 4 dovlecei
200 g telemea de vaca
400 g branza dulce
20 g unt
100 g gris
3 oua
1 legatura de marar
sare, nucsoara macinata
Mod de Preparare: Dovleceii curatati de coaja ii razuim si ii lasam cu sare 10 - 15 minute, ca sa elimine
Ingrediente:
500 g morcovi
2 dovlecei potriviti
2 cepe
1 patarnac
sare, piper
2 linguri ulei
Mod de Preparare: Curatam toate legumele si le taiem cubulete. Adaugam cam 1.5 litri de apa, putina sare si le punem la fiert. Le lasam sa fiarba aproximativ
Ingrediente:
4 oua
290 gr. de faina
200 gr. de zahar
135 gr. de unt topit (dar racit)
100 gr. de ciocolata neagra
235 ml de vin rosu dulce sau demisec
O lingurita cu scortisoara
O lingura cu cacao
Esenta de vanilie
Un plic de praf de copt
Sare
Un
Ingrediente:
1 kg cartofi
350 g carne afumata
2 - 3 morcovi
2 ardei
2 cepe
3 linguri pasta de ardei
2 frunze dafin
2 linguri de ulei
sare, piper
Mod de Preparare: Tocam ceapa, morcovii si le calim pentru cateva minute in uleiul incins, dupa
Ingrediente:
4 cartofiori micuti sau 2 cartofi mari
2 oua
o ceapa rosie micuta
2 castraveti mai mici murati
3 felii de gogosar murat
masline verzi sau negre aprox 6-8 buc
mustar
ulei
sare
piper
cimbru
otet
Mod de Preparare: Cartofii se
Ingrediente:
220 ml lapte
3 ouă (2 gălbenuşuri +1 ou întreg)
1 cub drojdie proaspătă (sau 1 plic drojdie uscată)
coajă rasă de la 1 lămâie
40 gr zahăr
4 linguri ulei
480 gr făină
zahăr pudră
Mod de preparare: Dizolvăm
Ingrediente:
1 broccoli
1 ardei rosu
1 ardei galben
4 oua
400g branza dulce de vaca
3 linguri de parmezan
o mana de cascaval ras
3 linguri faina
Mod de Preparare: Broccoli se desface in buchetele care se clocotesc 1~2 min. apoi se scot in apa
Ingrediente:
4 morcovi maricei
100 g migdale
270 g faina
4 oua
150 g iaurt
100 g zahar
100 g unt la temperatura camerei
1 lingurita praf de copt
1 lingurita coaja rasa de lamaie
un praf de sare
200 g mascarpone
3 - 4 linguri zahar pudra cu
Ingrediente:
1 muschiulet de porc de max 400 g
4 cartofi medii, taiati in cubulete de circa 2-3 cm
10 felii de bacon - gasiti pachete cu mai multe felii, ca o sa va trebuiasca
4 catei de usturoi zdrobiti sau tocati
1 ceapa alba medie taiata julien
3-4
Ingrediente:
200 g branza dulce degresata
150 g branza de burduf
150 g telemea
100 g unt la temperatura camerei
3 - 4 oua fierte
o conserva mica de morcov si mazare
1 legatura marar
Mod de Preparare: Dam pe razatoarea mica branza telemea sau
Ingrediente:
o cana malai
4 cani apa
100 g. branza telemea de vaca si/sau oaie,
100 g. cascaval
50 g unt
200 g. carnati afumati
2 oua
sare.
Mod de Preparare: In prima faza facem mamaliga. Se pune pe foc o cartita care nu lipeste (de preferinta
Ingrediente:
Blat
5 galbenusuri
5 linguri zahar (125 gr)
5 linguri ulei
100 ml lapte
1 praf de copt
140 g faina
3 linguri cacao
esenta de rom
Caramel
1 pahar zahar
30 g apa
1 lingura unt
Glazura de ciocolata
170 g ciocolata
2 linguri
Ingrediente:
2 cepe
2 cartofi marime medie
6 morcovi marime medie
supa de legume sau cub knorr
2 linguri margarina
sare, piper
Mod de Preparare: Fierbem 1 - 1,5 l de apa in care diluam 1-2 cuburi cu gust de legume. Calim ceapa in margarina, adaugam
Ingrediente:
4 foi mari de napolitana
300g nuci macinate
3 linguri pline cacao
400g lapte condensat (dulce)
200ml lapte
esenta de rom
Mod de Preparare: Intr-o craticioara se amesteca laptele condensat cu nucile si pudra de cacao. Se toarna treptat
Ingrediente:
500 g piept de pui,
1 borcan sfecla rosie,
maioneza,
sare,
piper
Mod de preparare: Pieptul de pui se fierbe in apa cu sare si se taie cubulete dupa ce s-a racit. Sfecla rosie se scurge bine de zeama si se taie si ea tot cubulete.