Ingrediente:
1 blat de tarta
140 g unt fara sare
150 g ciocolata de menaj
8 lingurite pudra de cacao
un varf de lingurita de sare
4 oua
200 g zahar pudra
3 linguri cu smantana
Mod de Preparare: Pentru inceput puneti untul, ciocolata, pudra
Ingrediente:
500 g. creier porc/vita
1 ceapa
cateva boabe de piper
sare
1, 2 morcovi
1 foaie de dafin
apa pentru fiert
ulei pentru prajit
faina, pesmet pentru tavalit
oua, vreo 2
Mod de Preparare: Se spala in mai multe ape creierul; se lasa
Ingrediente:
800 g file de salau (sau orice alt peste file)
O lamaie
O rosie
O cutie de ciuperci
350 g de smantana grasa (recomand smantana pt gratit, din aceea UHT)
Mod de Preparare: Se asaza cateva feliute de lamaie pe fundul vasului (va sfatuiesc
Mujdeiul trebuie preparat astfel: Peste căţeii de la o căpăţână de usturoi, se pune o linguriţă de sare grunjoasă şi o linguriţă de miere de albine. Se freacă bine în piua de lemn sau mojar de ceramică, până se obţine
Ingrediente:
250 g branza de vaci
200 g faina
3 oua
100 g zahar, 1 pliculet zahar vanilat
1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
100 ml ulei
putina sare
Mod de Preparare: Amestecam branza de vaci cu 150 g faina, cu galbenusurile, bicarbonatul
Ingrediente:
500 g cașcaval,
2 ouă,
1 lingură lapte,
100 g făină,
100 g pesmet,
100 g unt sau ulei.
Mod de Preparare: Alegem un cașcaval care să nu fie rotund, pentru a avem felii dreptunghiulare. Cașcavalul se taie în patru felii
Ingrediente:
400 grame paste (de preferat macaroane)
400 g brânză dulce de vacă
250 g zahăr
coaja de la o lămâie rasă
2 ouă
1 esenţă rom
1 plic zahăr vanilinat
dulceaţă de zmeură sau zmeură proaspătă pentru ornat
Mod
Ingrediente:
3 sfecle roşii
2 cartofi
750 ml apă
2 linguri smântână
2 linguri ulei de măsline
pătrunjel
Mod de preparare: Se spală cele trei sfecle şi se pun la fiert în coajă, în apă cu puţină sare, ca
Ingrediente:
1,2 kg pui
1 ceapă
150 g bacon
4 căţei usturoi tocați
500 ml vin alb sec
250 ml supă de pui
180 ml smântână de gătit
sare, cimbru și piper după gust
1/2 legătură pătrunjel proaspăt tocat
Mod de Preparare:
Ingrediente:
BLAT:
7 oua
200 g faina
150 g zahar
1 esenta vanilie
1 pliculet praf de copt
60g unt topit.
GLAZURA:
200 g zahar
150 g unt
230 ml apa
150 g cacao
250 g nuca de cocos.
Tava (30x19cm).
Mod de Preparare: Mixam timp de 10 minute
Ingrediente:
5 piepti de pui
1/2 ardei gras verde
2 rosii
150 g cascaval ras
patrunjel verde
delikat.
Mod de Preparare: Se taie cubulete mici jumatatea de ardei gras si rosiile si se amesteca cu patrunjelul tocat marunt si cascavalul ras. Pieptul
Ingrediente:
aprox. 1 kg carne de vita sau de porc,
500 g sos de rosii pentru friptura,
o cutie de ciuperci sau piure de cartofi,
patrunjel verde pentru decor, sare,
piper,
condimente, un pahar de vin,
ulei.
Mod de Preparare: Asadar mai intai
Ingrediente:
2 dovlecei
2 morcovi medii
2 cepe
un ardei gras
50 g smantana
2 oua
150 g sunca
200 g cascaval
o legatura patrunjel
2 linguri ulei masline
sare
piper
Mod de Preparare: Curatam si taiem lumele: cepele, dovleceii, morcovii rondele
Maioneza se poate face și fără ulei și iese la fel de gustoasă, chiar mai sănătoasă. Iată cum o faci acasă.
Ingrediente:
1 gălbenuș de ou fiert tare
1 gălbenuș crud
1 lingură muștar simplu
4 -5 linguri brânză de vaci
Sare
Ingrediente:
500-600 g piept de pui
o bagheta
4 rosii
o salata verde
200 g cascaval
3 bucatele usturoi
sucul de la o lamaie
sucul de la o portocala
o lingurita zahar
busuioc uscat
cimbru uscat
ulei de masline
sare
piper.
Mod de Preparare:
Ingrediente:
140 g faina
3 oua
40 g margarina Rama
100 g zahar
1 lingurita praf de copt
1 pliculet vanilie
2 mere mari
un praf de sare
1/2 lingurita scortisoara
zahar pudra si migdale feliate pentru decor
Mod de Preparare: Intr-un bol
Ingrediente:
un piept mare de pui fiert
o telina potrivita
castraveti murati
jumatate de salata verde
ardei gras pt decor
sos remoulade
sare
piper
ulei
otet
Mod de Preparare: Telina se da pe razatoarea mare. Se pune in bol. Apoi, de jur imprejur
Ingrediente:
2 fileuri de pastrav somonat
ulei de masline
sare, piper
Mod de Preparare: Spalam rapid fileurile sub jet de apa rece dupa care le tamponam cu servetele absorbante pentru a indeparta excesul de apa. Le taiem in bucati portivite, saram