Ingrediente:
200 gr ciocolată neagră
150 gr de unt semisat
150 gr de zahăr
4 ouă
100 gr de făină
aromă de vanilie (opțional)
Mod de Preparare: Spargeți ouăle în bolul de salată și adaugați zahărul. (Puteți adăuga aromă
Ingrediente:
12 foi de aluat filo
50 gr unt
50 ml ulei de măsline
2 ou
250 ml lapte
1 linguriță rozmarin uscat
1/2 linguriță de sare
1/2 linguriță de piper
1 baton de brânză de capră
3 linguri de miere (+/-)
Decor:
Nuci (fistic,
Ingrediente:
Prima marinadă:
250 gr pui (2 fileuri)
250 ml de lapte
A doua marinadă:
sare
piper
1 cățel de usturoi
1 bucată mică de ghimbir proaspăt
1 lingură de lapte
Crusta:
150 gr amidon de cartofi sau amidon de porumb (+/-)
1/2
Ingrediente - Lasagna:
2 dovlecei
sare grunjoasa
Umplutura:
1 lingura ulei de masline
1 catel de usturoi
1 kg spanac
450 gr ricotta
120 gr mascarpone
20 gr parmezan ras
1 lingurita piper
380 gr sos tomate
100 gr mozzarela rasa
Mod de
Ingrediente pentru 3-4 borcane mici (220 grame):
cinci lămâi potrivite
800 g zahăr
550 ml apă
un baton vanilie
coaja rasă de la o jumătate de lămâie (bio)
Mod de preparare: Se spală lămâile și se îndepărtează
Ingrediente:
500 gr frunze de ștevie
1 legătură de ceapă verde
2 căței de usturoi
2-3 linguri de ulei
200 gr orez
200 gr pastă de roșii
1 ardei roșu, opțional
sare și piper după gust
1 legătură de pătrunjel verde.
Mod de preparare:
Ingrediente:
15 gr de unt
1 strop de ulei de măsline
1 eșalotă
250 gr ciuperci champignon
50 gr spanac proaspăt sau congelat
200 ml smântână vegetală (aici din soia)
sare
piper
rozmarin
1 praf de nucșoara
2 aluaturi de foietaj
1
Ingrediente:
jumătate de kg de fasole uscată
4-5 cepe mari
4 linguri ulei
jumătate de căpățână de usturoi
2 linguri pastă de tomate
sare
piper
Mod de preparare: Fasolea se pune la înmuiat în apă călduță cu câteva
Ingrediente:
100 gr bacon afumat
200 gr de faină
10 gr praf de copt (1 plic)
piper
3 ouă
100 ml ulei de măsline
100 ml de lapte
10 nuci
1 baton de brânză de capră (180 g)
Mod de Preparare: Începeți prin a rumeni baconul
Ingrediente:
500 g faina,
un praf de sare,
10 g praf de copt,
10 g bicarbonat,
5 linguri cacao,
300 g zahar,
50 ml ulei,
400 ml apa,
5 linguri cu gem de caise,
300 g nuci.
Glazura:
50 ml apa,
100 g zahar,
3 linguri cacao.
Mod de Preparare:
Ingrediente:
450 g spanac (congelat),
2 cepe,
2 catei de usturoi,
100 g ciuperci,
500 g cartofi,
5 oua,
sare,
piper.
Mod de Preparare: Cartofii se pun la fiert in coaja. Spanacul se decongeleaza. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt.
Ingrediente:
450 g paste
3 rosii medii
300 g broccoli
400 g ciuperci (eu am folosit la conserva)
150 g masline fara samburi
100 g iaurt
sare
piper
oregano.
Mod de Preparare: Fierbem pastele si le scurgem intr-o sita. La fel procedam cu broccoli,
Ingrediente:
100 g fulgi de cocos,
50 g alune,
1/4 lingurita scortisoara,
esenta de vanilie,
3 albuse,
un praf de sare,
150 g zahar.
Mod de Preparare: Amestecam fulgii de cocos cu alunele macinate, scortisoara si esenta de vanilie.
Albusele
Ingrediente
4 ouă medii
125 gr zahăr
125 ml ulei
225 gr făină
25 gr cacao
1 praf sare
2 lingurițe esență de vanilie.
Mod de preparare: Pentru reușita unui astfel de chec, va trebui să ții cont de câteva reguli esențiale. În
Ingrediente:
150 g zahar,
150 g faina,
10 g praf de copt,
150 g nuca,
100 ml lapte,
3 linguri fulgi de ciocolata,
1 pliculet zahar vanilat,
5 oua,
esenta vanilie.
Mod de Preparare: Se bat galbenusurile cu zaharul, adaugam zaharul vanilat,
Ingrediente:
2 dovlecei
2 oua
pesmet
3 felii paine
2 lingurite boia dulce
patrunjel
2 catei usturoi
ulei
sare
piper
Mod de Preparare: Se curate dovleceii de coaja, se scot samburii si se dau prin razatoare. Peste dovlecelul razuit se adauga
Ingrediente:
o salata verde
500 g ciuperci champignion
100 g somon afumat
2 linguri zeama de lamaie
o jumatate legatura marar
2 linguri ulei masline
sare.
Mod de Preparare: Salata se spala bine, se rupe in bucati si se pune intr-un bol. Se curata
Ingrediente:
Pentru cartofi dulci copți:
3 cartofi dulci (ai noștri sunt foarte mari)
1 lămâie
3 linguri de ulei de măsline
sare
piper
1 linguriță de ierburi provensale
1 linguriță pudră de ardei
Sos:
250 gr iaurt grecesc
1
Ingrediente:
Pentru brownie:
200 gr ciocolata neagra
85 gr unt
50 gr zahar
50 gr faina
4 oua
Pentru miezul de nuca de cocos:
250 gr nuca de cocos rasa
400 ml lapte condensat indulcit
Pentru ganache-ul de ciocolata:
200 ml de smantana
200
Ingrediente:
8 oua
8 linguri apa
16 llinguri zahar
16 linguri faina
1 lamiie/portocala-coaja
1 praf copt
200ml lichid pentru insiropat blaturi
1l/kg de iaurt cu gust de piersici
6 foi de gelatina
100 g zahar
2 doze mari de compot de piersici
100ml