Ingrediente:
Un pachet de foi de placinta
O jumatate de pachet de unt
800 gr de iaurt
6 oua
o cescuta de zahar
2 pliculete de zahar vanilinat
o lingura de gris
Mod de Preparare: Eu nu am folosit chiar tot pachetul de foi, ci doar 10 bucati.
Ingrediente:
250 gr penne
100 gr mozzarella rupta in bucatele
75 gr parmezan ras
50 gr cascaval (sau orice fel de branza)
50 gr gorgonzola
sare, piper alb
un cub de unt (20 gr)
200 ml smantana dulce
400 de grame de spanac proaspat
Mod de Preparare:
Ingrediente:
salata iceberg
morcov ras
ridichii
castravete
rosii
varza rosie
somon afumat
ulei de masline
otet balsamic
sare
piper
iaurt
Mod de Preparare: Ceasta salata e numai buna pentru o cina usoara. Puteti folosi orice legume si verdeturi
Ingrediente:
580 g de făină
150 ml smântână lichidă
150 ml apă călduţă
un ou mare
75 ml ulei
150 g zahăr
un pliculeţ de drojdie uscată
o fiolă de esenţă de vanilie
o linguriţă de coajă rasă de portocală sau lămâie
o
Ingrediente:
300 g paste scurte
500 - 600 ml lapte
150 - 170 g branza Brie
350 g cascaval
50 g parmezan
1 lingura faina
sare, piper
un praf nucsoara
Mod de Preparare: Fierbem pastele conform timpului specificat pe ambalaj, le clatim si
Ingrediente:
Cotlet de porc dezosat - 700 gr
sare de mare
un trio de piper rosu, negru si verde
fulgi de ardei iute
ulei de masline
Mod de Preparare: Pentru crusta de condimente am pisat in mojar niste sare de mare, un trio de piper rosu, negru
Ingrediente:
300 de grame branzeturi (Emmentaler, Cascaval)
2 oua
300 gr smantana
200 gr sunca presata
500 gr broccoli
Mod de Preparare: In primul rand, trebuie sa fierbeti niste apa in care se va imbaia broccoli pentru maximum doua minute, cat
Ingrediente:
2 felii somon
sare, piper, faina
2 catei de usturoi
1 lingura ulei
putin sofran se "inmoaie" in 2 linguri de apa fierbinte
1 lingura unt
1 lingura suc de lamaie
putin marar
Mod de Preparare: Pestele se spala, se sterge
Ingrediente:
4 foi mari de napolitana
300g nuci macinate
3 linguri pline cacao
400g lapte condensat (dulce)
200ml lapte
esenta de rom
Mod de Preparare: Intr-o craticioara se amesteca laptele condensat cu nucile si pudra de cacao. Se toarna treptat
Ingrediente:
1 pachet de aluat de foietaj
500 ml lapte
coaja de lamaie
1 plic de zahar vanilat
250 gr zahar
60 gr amidon
6 galbenusuri
scortisoara pudra (optional)
Mod de Preparare: Turnati laptele intr-o cratita. Adaugati zaharul vanilat si
Ingrediente:
4 tortilla de grâu
1 friptură de somon proaspăt (sau 4 felii de somon afumat)
1-2 linguriță ulei de măsline
1 praf de sare
1 praf de piper
1 ou fiert
1 salata romana
1 morcov
160 gr cremă de brânză
Mod de Preparare:
Ingrediente:
2 fileuri de somon
2 morcovi
1 praz
sare
piper
cimbru
Mod de Preparare: Taie un patrat de hartie pergament. Curatati morcovii si taiati-i felii folosindu-va de un aparat de curatat coaja. Asezati feliile de morcov in centrul hartiei
Ingrediente:
5 mere rosii
3 felii pastrama
un morcov
o buc telina
1 castravete murat
1/2 gogosar
100 g smantana
piper mozaic din rasnita Kotany
sare
Mod de Preparare: Telina si morcovul se curata si se rade prin razatoare. Castravtele gogosarul
Ingrediente:
2 oua
150 g amestec mexican de legume congelate
10 ciupercute
2 lg smantana
100 ml lapte
100 g salam
100 g cascaval
200 g faina
50 ml ulei de masline
sare
piper
1/2 plic praf de copt
Mod de Preparare: Se bat bine ouale cu sarea
Ingrediente:
500 g branza dulce,
400 g amestec legume,
200 g sunca afumata,
4 plicuri gelatina Dr. Oetker,
sare, piper alb, dupa gust,
4 -5 linguri smantana,
8 oua,
1 lingura unt,
2 linguri ulei,
Mod de Preparare: Plicurile de gelatina le
Ingrediente:
Blat
3 oua
3 lg zahar
2 lg faina
o lg cacao
razatura de portocale
Crema:
300 ml frisca
100 g zahar pudra
o portocala
esenta vanilie
Sirop
200 ml apa
100 g zahar
coaja de portocala
Mod de Preparare: Albusurile se bat spuma
Ingrediente:
1,5 kg ceafa
3 carnati oltenesti
400 g ciuperci proaspete
cascaval
usturoi
ardei uscat rosu
piper
cimbtu
Garnitura:
cartofi cu usturoi
fasole verde si galbena sote
ierburi provance
boia dulce
sare
vin roze
1 lg faina sau
1
Ingrediente:
Pentru crusta:
240g faina
80 gram zahar pudra
Un galbenus de ou
120g unt moale
3 linguri apa rece
Un praf de sare
Un plic zahar vanilat
O lingura faina (pentru a intinde aluat)
Pentru umplutura:
3 mere mari (decojite si
Ingrediente:
3 pulpe de pui
500 g ciuperci
6-7 morcovi
2 cepe
250 ml vin alb
piper mozaic din rasnita Kotanyi
o leg patrunjel
boia dulce
2 lg ulei de masline
4 catei de usturoi
sare
Mod de Preparare: Cupercile morcovii si ceapa se curata,
Ingrediente:
4 ouă fierte
70 g ton scurs de ulei
1 ceapă roșie micuță
2 linguri de smântână grasă fermentată (20% grăsime)
2 linguri de muștar
sare
piper
fulgi de chili
Mod de preparare: Fierbem ouăle tari, le decojim