Ingrediente:
400 g unt
600 g brânză telemea
700 g făină
200 g de cașcaval
2 ouă
chimen, puteți folosi și mac sau susan
Cu cantitățile de mai sus vor ieși 6-7 tăvi de sărățele
Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele
Ingrediente:
Blatul:
4 albușuri
100 gr zahăr
4 gălbenușuri
1 linguriță extract de vanilie
100 gr de făină
15 gr nucă de cocos rasă
Crema:
150 ml smântână 30% grăsime
250 gr de mascarpone
100 ml smântână
Ingrediente pentru foi
1 ou
o lingurita amoniac
2 lingurite otet
6 linguri ulei
5 linguri lapte
6 linguri zahar
faina, cat cuprinde
Ingrediente pentru crema de ciocolata
700 ml lapte integral
6
Ingrediente:
1 kg cartofi roz,
500 g ciuperci,
1 căpățână usturoi,
o cană suc de roșii,
o linguriță boia,
sare,
piper,
2-3 linguri ulei.
Mod de Preparare: Cartofii se pun la fiert cu tot cu coajă pentru aprox. 15 minute.
Ingrediente:
2 ouă,
250 g cașcaval,
250 g făină,
250 ml lapte,
1 lingură praf de copt,
1/2 linguriță sare,
piper proaspăt măcinat,
ulei pentru prăjit.
Mod de Preparare: Batem bine cele 2 ouă cu un tel. Într-un castron cernem
Ingrediente:
o buc conopida (800-900 g),
5 linguri unt,
o buc ceapa mica,
1 lingura cu faina,
250 ml lapte,
100 g cascaval,
3 oua,
sare,
piper.
Mod de Preparare: Se desface conopida in buchetele si se pun sub jet de apa rece sa se spele bine
Ingrediente:
500 g varză,
500 g cartofi,
150 g morcov,
2 linguri pesmet,
1 ceapă mare,
1 legătură mărar proaspăt,
sare,
piper proaspăt măcinat,
2-3 linguri făină,
ulei pentru prăjit.
Mod de Preparare: Varza se toacă fideluță
Ingrediente:
1 franzelă veche de 1-2 zile,
500 ml apă,
250 g zahăr,
1/2 borcan dulceață de vișine,
1/2 cană nucă tocată,
2 linguri cacao,
2 linguri miere,
2 linguri nucă de cocos,
1 lingură ulei pentru uns tava.
Mod de Preparare:
Ingrediente:
50 g unt,
1-2 roșii,
1 fir de ceapă verde,
1 fir de usturoi verde,
6 ouă,
100 g cașcaval,
2, 3 fire de mărar,
sare,
piper.
Mod de Preparare: Încingem cuptorul la 200 grade C. Punem untul într-o formă termorezistentă,
Ingrediente:
1 pachet aluat foietaj
250 ml lapte
2 galbenusuri
1 baton de vanilie
60 gr zahar
30 gr faina de porumb
1 galbenus pentru ungere
zahar pudra vanilat
Mod de Preparare: Taiati aluatul foietaj in fasii de 1 cm grosime. Pliati si rulati
Ingrediente:
5-6 cartofi fierti in coaja,
2 morcovi fierti,
3-4 catei de usturoi,
ulei pentru prajit,
marar, sare, piper, faina de grau si gris cat sa dea consistenta.
Mod de Preparare: Se fierb cartofii si morcovii si se curata de coaja, apoi
Ingrediente:
6 cartofi mari
1 ceapa
1 ceasca de masline
1 gogosar
6 linguri de ulei
3 linguri otet
1 lingura de mustar
sare, piper
1-2 castraveciori murati
Mod de Preparare: Se fierb cartofii, se decojesc, se taie rondele si se aseaza intr-un
Ingrediente:
1 kg mazare (congelata din comert la punga de 1 kg)
2 cepe mijocii, sau una mare
1 morcov
bulion- 1 lingura cu varf
knorr delikat
1 l apa
50 ml ulei
1 legatura patrunjel
Mod de Preparare: Se taie ceapa marut, se caleste in 50 ml
Ingrediente:
500 g faina
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat bourbon
Coaja rasa de la o lamaie
3 linguri de zahar
250 ml apa calda
100 ml apa minerala
100 ml ulei
½ borcan de dulceata prune
1 lingura zahar pudra
Mod de Preparare:
Ingrediente:
300 gr orez
2 morcovi
3 cepe mici sau una mare
o felie de radacina de telina
1 ardei gras
2 rosii
patrunjel verde
sare si piper dupa gust
2 linguri ulei
apa
Mod de Preparare: morcovii, ceapa si telina le-am curata, spalat
Ingrediente:
Pentru 3 foi:
200 gr zahar tos
250 ml bors
250 ml ulei
Un plic de praf de copt
Un praf de sare
Faina cat cuptinde pentru a forma un aluat ce poate fi intins cu sucitorul (eu am avut nevoie de aprox 1 kg)
Pentru umplutura dintre
Ingrediente:
500 g varză,
500 g cartofi,
150 g morcov,
2 linguri pesmet,
1 ceapă mare,
1 legătură mărar proaspăt,
sare,
piper proaspăt măcinat,
2-3 linguri făină,
ulei pentru prăjit.
Mod de Preparare: Varza se toacă fideluță
Ingrediente:
1/2 kg ciuperci (2 cutii)
5 rosii sau 500 g sos rosii
4-5 catei de usturoi
2 cepe medii
ulei
sare
piper
patrunjel
Mod de Preparare: Se curata ceapa si usturoiul, se taie marunt si se pune la prajit in uleiul incins. Se adauga
Ingrediente:
2 cartofi
1 rosie
3 linguri de porumb fiert
2 linguri capere
1 conserva de ton (140 gr scurs)
sare
piper
otet
ulei de masline
patrunjel
Mod de Preparare: Curatati si taiati cartofii in cuburi mari. Fierbeti aproximativ 10 minute