Dorohoi News Logo

Românii din Marea Britanie obligați să se întoarcă în țară din cauza unei taxe imense impusă de guvernul britanic cetățenilor străini

Românii din Marea Britanie

Autorităţile britanice doresc introducerea unei limite anuale a numărului de migranţi veniţi din ţările Uniunii Europene, dar şi introducerea unei taxe pentru firmele care angajează migranţi din Uniunea Europeană.

Autorităţile britanice discută despre introducerea unei limite anuale a numărului de migranţi veniţi din ţările Uniunii Europene, deci şi din România, şi a unei taxe pentru firmele care angajează migranţi din ţările UE, a declarat ministrul britanic responsabil de imigraţie, în timp ce vorbea despre posibilele opţiuni pentru un nou regim de vize după Brexit, relateaza capital.ro.

O posibilitate ar fi aceea de a obliga companiile să plătească o taxă pentru fiecare muncitor european calificat pe care îl aduc în Marea Britanie, a declarat ministrul Robert Goodwill, citat de Bloomberg.

El a sugerat că miniştrii vor lua în considerare o limită generală a numărului de migranţi din UE acceptaţi anual în Marea Britanie, după modelul deja funcţional pentru muncitorii care vin din afara Europei.

Guvernul Theresei May a făcut o prioritate din recâștigarea controlului asupra migraţiei din UE în negocierile de ieşire a Marii Britanii din comunitatea europeană, ce urmează a fi declanşată la sfârşitul lunii martie. Ea s-a angajat să reducă migraţia netă la zeci de mii anual de la mai mult de 300.000 în prezent. Mediul de afaceri şi-a exprimat îngrijorările cu privire la problemele pe care le va întâmpina în recrutarea personalului necesar dacă noile restricţii sunt prea dure.

Guvernul britanic ar putea introduce o taxă anuală de 1.000 de lire pentru fiecare muncitor european calificat angajat, decizie care ar veni în completarea unui sistem care urmează să fie introdus pentru migranţii din afara UE.

„În aprilie anul acesta vom introduce o taxă pentru muncitorii calificaţi veniţi în Marea Britanie din afara UE. Dacă cineva vrea să aducă în ţară un programator indian pe un contract de patru ani, pe lângă taxele de viză existente va trebui să achite şi o taxă de 1.000 de lire pe an. Adică, pentru un contract pe patru ani acel angajator trebuie să plătească 4.000 de lire. O măsură similară ar putea fi aplicată şi muncitorilor din UE“, a mai  spus Goodwill.

În Marea Britanie lucrează legal circa 110.000 de români, dintr-un total de peste două milioane de cetăţeni români care lucrează legal în străinătate. Sursa: cyd.ro

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web