Dorohoi News Logo

Fenomen astronomic rar pe 31 ianuarie: Ce prevesteşte Super Luna Albastră – Sângerie

luna_sangerie

Fenomenul astronomic extrem de rar care va avea loc pe cer, pe 31 ianuarie 2018, este marcat de o serie de profeții apocaliptice. În ultima zi a primei luni a anului vom fi martofii unui fenomen foarte rar: Super Luna Albastră - Sângerie. Acesta combină trei fenomene în acelaşi timp.

Credincioşii citează din Biblie şi spun că Luna sângerie prevesteşte a doua venire a lui Iisus. "Soarele se va întuneca, iar Luna sângerie, înainte de ziua infiorătoare când se va întoarce Dumnezeu pe Pământ", este citatul din Biblie. Astfel, credincioşii susţin că se vor întâmpla lucruri teribile în această zi. Apropierea Lunii de Terra aduce cu sine cutremure şi valuri tsunami de zeci de metri.

Prima tetradă care a picat de Paştele evreiesc s-a produs în Evul Mediu, în 1493. Atunci au fost expulzaţi evreii din Spania şi Columb a descoperit America. Cea de-a doua Tetradă s-a produs în 1949 şi a coincis cu formarea statului Israel, iar cea de-a treia, în 1967, când a coincis cu Războiul de Şase Zile arabo-israelian. Suprapunerea „Lunii Sângerii” cu Paştele Evreilor le-a dat motive credincioşilor să creadă că va începe Apocalipsa.

„A fost un mare cutremur pe pământ. Soarele a devenit negru ca un sac din păr de capră. Întreaga Lună s-a înroşit de sânge”, scrie în Cartea Sfântă, profeţie susţinută şi de un pastor american.

Acesta este un fenomen care se petrece pentru prima oară în 150 de ani. Luna va fi cu 14% mai mare decât este de obicei și cu 30% mai strălucitoare decât în mod normal. Nu, luna nu va fi albastră, doar că va coincide şi cu eclipsa totală lunară, fenomen ce se numeşte "luna sângerie". Totul se întâmplă atunci când Pământul se află între Soare şi Lună, determinând lumina solară să treacă prin atmosferă care va filtra lumina albastră, rămânând doar portocaliul și roșul, potrivit aceleiaşi surse.

Fenomenul va fi cel mai vizibil și spectaculos în partea de vest a Americii de Nord, în Asia, Australia și peste tot în emisfera estică.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web