Dorohoi News Logo

Cele mai misterioase dispariţii din Triunghiul Bermudelor

triunghiul bermudelor

Sute de persoane, nave şi avioane au dispărut, de-a lungul timpului, în Triunghiul Bermudelor. Zona misterioasă este înconjurată de zvonuri şi suspiciuni în legătură cu activitatea ei supranaturală, scrie LiveScience. Editorii site-ului de ştiinţă au făcut o recapitulară a celor mai ciudate dispariţii.

Cunoscut şi ca Triunghiul Diavolului, zona este situată în Nordul Oceanului Atlantic şi este definită de punctele Bermuda, Florida şi Puerto Rico.

Reputaţia dubioasă a regiunii a început în decembrie 1945, când zborul 19, un escadron format din 5 bombardiere ale armatei americane a dispărut în timpulul unui exerciţiu de rutină, pe timp de pace. Înainte să piardă legătura radio, conducătorul zborului a fost auzit spunând: "totul arată ciudat, până şi oceanul. Întrăm în ape albe". Cei 14 membri ai echipajului şi navele lor nu au fost găsite niciodată. O echipă trimisă pentru a investiga dispariţia suspectă, formată din 13 oameni, şi-a pierdut urma în acelaşi loc, consolidând astfel faima stranie a Triunghiului.

Triunghiul Bermudelor se crede că ar fi responsabil pentru dispariţia misterioasă a 50 de nave şi 20 de avioane din ultimul secol, potrivit Armatei SUA.

Star Ariel, o navă de pasageri deţinută de British South American Airways, a dispărut în ianuarie 1949. Cei 13 pasangeri şi cei 7 membri ai echipajului nu au fost găsiţi.

Cyclops, o navă de transport dispărută în 1918, este un alt caz legat de această regiune. 300 de oameni au dispărut o dată cu ea şi rămâne cea mai mare pierdere din istoria Marinei SUA, care nu s-a petrecut în luptă.

Câteva teorii bizare au încercat să explice dispariţiile din Triunghiul Bermudelor, neratând nici una din teoriile conspiraţiei: Răpiri extraterestre, călătorii în timp, portaluri care duc în alte dimensiuni, câmpuri magnetice. Una din cele mai populare explicaţii e legenda oraşului Atlantis, care este situat pe fundul oceanului. (DorohoiNews.ro)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web