Dorohoi News Logo

Doi români au murit în Grecia, din cauza fenomenelor meteo extreme. Șase morți în total !

halkidiki-grecia

O mamă și fiul ei, amândoi români au murit în urma unei tornade devastatoare care a avut loc în peninsula Halkidiki din Grecia. Alți patru turiști au decedat, alte zeci de oameni fiind răniți.

Halkidiki, Grecia – acoperișul unui restaurant s-a prăbușit peste turiști În Halkidiki, Grecia, a avut loc o tornadă devastatoare care a distrus acoperișul unui restaurant, acesta prăbușindu-se peste turiști. Au mai multe persoane, printre care și cei doi români, o femeie și fiul ei, aflați în vacanță în Halkidiki. Alte 30 de persoane au fost rănite în cursul tornadei care a devastat Hakidiki în numai 20 de minute.

Tot în aceeași peninsulă din Grecia, doi turiști din Cehia au murit după ce vântul le-a distrus rulota. Lângă un hotel din orașul Potidea, zona Halkidiki, un copac s-a prăbușit peste un turist rus și fiul lui de numai doi ani. Amândoi au murit. De asemenea, un pescar în vârstă a fost dat dispărut. Din păcate, oamenii veniți în vacanță și-au pierdut viața din cauza condițiilor meteo extrem de neobișnuite pentru zona respectivă. Fenomen fără precedent în Halkidiki Directorul spitalului din zonă spune că nu a mai văzut așa ceva în toată cariera sa de medic.

„Este pentru prima oară în cariera mea de 25 de ani când am trecut prin aşa ceva. A fost dintr-odată, atât de brusc”, a declarat Athansios Kaltsas.

„A fost un fenomen fără precedent, cu rafale de vânt foarte puternice şi furtuni violente cu grindină”, a mai declarat și un angajat al Protecţiei Civile din Grecia de nord. Astfel, în regiunea Halkidiki a fost declarată stare de urgență. 140 de pompieri participă la operațiunile de salvare. Sursa: unica.ro

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web