Dorohoi News Logo

Revin VIZELE pentru Anglia!? Guvernul Marii Britanii a abrogat actul de aderare la Uniunea Europeană. Brexit fără acord pe 31 octombrie

brexit-ue

Guvernul Marii Britanii a abrogat actul de aderare la Uniunea Europeană, iar asta înseamnă că Brexit-ul se va produce fără niciun acord cu UE pe 31 octombrie 2019. Guvernul condus de Boris Johnson a semnat încheierea apartenenței la Uniunea Europeană așa cum presa vehicula de la o vreme.

Practic, de la 1 noiembrie, românii și ceilalți cetățeni care vor dori să călătorească în Marea Britanie vor avea nevoie de pașaport și viză, căci de la 31 octombrie dispare libera circulație în Regatul Unit. „Vom părăsi UE pe 31 octombrie. Semnarea acestui document înseamnă că vom recăpăta controlul asupra legislației în ziua Brexit”, este mesajul premierului britanic postat pe Twitter. Adica vizele vor fi reintroduse imediar dupa Brexit!

Marea Britanie a aderat la Uniunea Europeană în anul 1972 și a decis să părăsească clubul european după 44 de ani, în anul 2016. Despre intenția unui Brexit fără negocieri presa din Anglia a scris zilele trecute scoțând la iveală un document super-clasificat în care guvernul pregătea acest „moment istoric”, cu care Boris Johnson se laudă acum.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web