Dorohoi News Logo

Primul deces în Europa din cauza epidemiei de coronavirus

Coronavirus_d

Un turist din China, în vârstă de 80 de ani, a murit într-un spital din Paris sâmbătă, din cauza infecţiei cu coronavirus.

Bărbatul de 80 de ani venea din provincia chineză Hubei. El a ajuns pe 16 ianuarie în Franţa şi a fost plasat în carantină într-un spital din Paris pe 25 ianuarie, conform BBC. Turistul a murit pe 15 februarie. Până la cazul din Paris erau doar trei decese în afara Chinei - în Japonia, Hong Kong și Filipine.

Bilanţul epidemiei de coronavirus sâmbătă 15 februarie

Sâmbătă dimineaţa, bilanţul ajunsese la 1.523 de morţi în China continentală. – dintre care 143 în ultimele 24 de ore şi peste 66 de mii de persoane infectate. Covid-19 s-a extins în peste 28 de țări, Egiptul confirmând vineri primul caz de coronavirus din Africa.

Şi un român se află printre persoanele infectate, el lucrând pe o navă de croazieră care se află acum în carantină în Yokohama. 12 experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii vor ajunge în acest weekend în China. Vor demara împreună cu autorităţile de acolo o misiune comună pentru investigarea epidemiei de coronavirus. Sursa: StirileProTV.ro

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web