Dorohoi News Logo

Austria introduce pașaportul verde digital. Măsura se aplică din 4 iunie: Va fi operat printr-un cod QR

cod QR

Ministrul austriac al turismului, Elisabeth Kostinger, a anunțat că țara dorește să introducă un pașaport verde digital privind coronavirusul. Acesta ar urma să fie valabil din 4 iunie.

Potrivit ministrului austriac al turismului Elisabeth Kostinger, pașaportul verde digital privind COVID-ul va putea fi operat printr-un cod QR care, ulterior, va fi disponibil pe telefoanele mobile.

Amintim că, din 19 mai, Austria va avea diverse certificate de vaccinare, teste și formulare privind coronavirusului. Acestea vor folosi drept permis de intrare pentru mai multe domenii precum: cultură, sport, HoReCa etc.

În ceea ce privește carantinarea, de la mijlocul lunii mai, germanii care doresc să ajungă în Austria nu vor mai fi carantinați, aceștia având nevoie doar de un test negativ la COVID.

UE va introduce un pașaport verde la finalul lunii iunie
Amintim că Uniunea Europeană a informat că un astfel de pașaport va fi introdus în blocul comunitar la finalul lunii iunie și că acesta va purta numele de ”certificat UE COVID-19”. Parlamentul European vrea ca acest certificat să aibă o valabilitate de cel mult 12 luni.

UE subliniază că aceste certificate nu vor servi drept document de călătorie şi nici nu vor deveni o condiție prealabilă pentru exercitarea dreptului la liberă circulație, acestea atestând doar dacă o persoană a fost vaccinată, dacă a efectuat un test negativ sau dacă a trecut prin boală.

Certificatele vor fi verificate pentru a preveni frauda şi falsificarea, precum va fi verificată şi autenticitatea sigiliilor electronice incluse în document. Datele cu caracter personal obţinute din certificate nu pot fi stocate în statele membre de destinaţie şi nu va exista o bază de date centrală la nivelul UE. Lista entităţilor care vor prelucra şi primi date va fi publică, astfel încât cetăţenii să îşi poată exercita drepturile în materie de protecţie a datelor în temeiul Regulamentului General privind Protecţia Datelor (GDPR).

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web