Fiecare tara are legile ei si chiar daca unele sunt ciudate, ele trebuie respectate pentru ca, in unele cazuri, nerespectarea lor duce la inchisoare pe viata sau la amenzi foarte mari.
In Canada este ilegal sa postezi pe site-urile de socializare, Facebook si Twitter, rezultatele unor alegeri, inainte ca acestea sa fie anuntate prin exit-poll. Daca incalci aceasta lege, statul te fac bun de plata si te "usureaza" de 25 de mii de dolari. Daca nu dispui de aceasta suma atunci vei sta dupa gratii timp de cinci ani, scrie factroom.ru.
Daca iti place sa porti masti, nu te sfatuim sa te muti in Danemarca. Aici poti fi arestat pe strada daca porti masca in locurile publice. Aceasta masura a fost luata pentru ca autoritatile sa identifice cetatetii care iau parte la protestele stradale neautorizate.
Daca la noi se pot face bancuri pe seama lui Basescu sau a altor oameni aflati al putere, in Thailanda, ironizarea regelui sau batjocorirea fotografiei lui se pedepseste cu 15 ani de inchisoare. Totodata, thailandezii nu au voie sa paraseasca locuinta fara a purta lenjerie intima.
In atentia soferilor: in statul Kansas din SUA, nu ai voie sa pleci in viteza la ivirea culorii verzi a semaforului. Daca, la demaraj, cauciucurile lasa urme pe asfalt, soferul poate fi condamnat la 30 zile de inchisoare. Tot in SUA, dar de data aceasta in Iowa, este interzis prin lege sa te saruti mai mult de cinci minute iar in in Willowdale, Oregon, barbatul are dreptul legal de a injura in timp ce face sex cu sotia sa, scrie garbo.ro.
Nu parcati pe locurile rezervate persoanelor cu handicap! Daca in alte tari se perecep amenzi pentru incalcarea acestei legi, in 2006, in Carolina de Sud, un tanar care parcase pe locul rezervat persoanelor cu handicap a fost condamnat sa poarte un tricou imprimat cu textul: "nu sunt invalid, dar am ocupat abuziv locul acestora".
Pana de curand, in provincia Shandun din China, persoanele care navigau zilnic pe internet erau supuse unui tratament de "dezintoxicare" prin electrosocuri. Ministerul Sanatatii a anulat aceasta lege in iunie 2009.
In Afganistan, croitorii nu au voie sa ia masuri clientelor. Daca totusi ignora acest aspect sunt pedepsiti cu inchisoarea. Tot in aceasta tara a fost interzis lacul de unghii iar femeile care isi fac unghiile cu oja risca sa-si piarda degetele. (DorohoiNews.ro)