Dorohoi News Logo

Este obligatoriu! Anunț pentru românii care merg în Marea Britanie

coronavirus

Potrivit unei decizii luate sâmbătă, 4 decembrie, de către autoritățile din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, toate persoanele care intră în țară trebuie să se testeze pentru COVID-19 înainte de plecare, inclusiv cele vaccinate.

Decizia respectivă a fost luată pentru a preveni apariția mai multor cazuri de infectare cu noua variantă Omicron, al căror număr continuă să crească şi a ajuns la 160 de cazuri confirmate în această ţară, potrivit informațiilor transmise de reuters.com

„Observăm o creştere a numărului de cazuri legate de călătorii”, a declarat ministrul britanic al Sănătăţii, Sajid Javid, în declaraţia în care a anunţat instituirea noilor măsuri.

Sunt aproximativ un milion de români în Regatul Unit al Marii Britanii 
Regula privind testarea obligatorie înainte de plecarea către Marea Britanie intră în vigoare pentru toate persoanele care sosesc în această ţară începând de marţi la ora 04.00 GMT. Așadar, persoanele care călătoresc către această ţară vor trebui să prezinte un test negativ de tip PCR sau „lateral flow”, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de plecare. În momentul de față, persoanele care sosesc în Marea Britanie trebuie să se autoizoleze şi să se testeze în maxim două zile de la sosire.

Ministrul britanic al Sănătăţii a anunţat de asemenea că Nigeria va fi adăugată pe lista roşie alături de Africa de Sud şi alte ţări africane, persoanele care vin în Marea Britanie dinspre acestea fiind izolate 10 zile în hoteluri de carantină. El a precizat că Nigeria este, după Africa de Sud, a doua ţară cu cele mai multe cazuri de COVID-19 cu varianta Omicron legate de călătorii.

Amintim că preşedintele Crucii Roşii consideră că apariţia variantei Omicron a coronavirusului este „dovada supremă” a pericolului inegalităţilor în faţa vaccinării în lume.

„Oamenii de ştiinţă au avertizat în mod repetat comunitatea internaţională cu privire la riscurile unor variante foarte noi în locurile cu rate de vaccinare foarte scăzute”, a declarat vineri Francesco Rocca, preşedintele Federaţiei Internaţionale a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii (FICR).

Potrivit statisticilor ONU, aproximativ 65% dintre locuitorii din ţările mai dezvoltate au primit cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19, comparativ cu doar 7% în ţările mai puţin dezvoltate.

Ţările occidentale au fost acuzate că fac stocuri de vaccinuri şi OMS le-a recomandat să nu se grăbească să administreze o a treia doză, când milioane de oameni din întreaga lume nu au primit încă prima doză.

„Este o abordare egoistă din partea comunităţii occidentale şi o abordare cu adevărat oarbă”, a criticat vineri Francesco Rocca.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web