Dorohoi News Logo

S-a decis carantina în țara cu una dintre cele mai mari rate de vaccinare din Europa: Acest lucru este inevitabil

carantina

Pentru a ține tulpina Omicron sub control, autoritățile din Olanda au decis introducerea unei carantine stricte de Crăciun și de Anul Nou. Premierul Mark Rutte a anunțat ce măsuri vor intra în vigoare.

Olandezii intră în carantină strictă de Crăciun și de Anul Nou! Se dorește ținerea sub control a tulpinii Omicron

În cursul zilei de sâmbătă, premierul olandez Mark Rutte a declarat că olandezii vor intra în carantină strictă de Crăciun și Anul nou, subliniind că măsurile vor începe de duminică, 19 decembrie.

Potrivit premierului olandez, toate magazinele neesențiale, restaurante, saloanele de înfrumusețare și sălile de sport vor fi închise de duminică până pe 14 ianuarie. De asemenea, școlile vor fi închise până pe 9 ianuarie.

„Olanda se închide din nou. Acest lucru este inevitabil din cauza celui de-al cincilea val care vine asupra noastră cu varianta Omicron”, a declarat Rutte într-o conferinţă de presă televizată.

Printre măsurile anunțate se numără și câteva recomandări – autoritățile olandeze spun că este bine ca gospodăriile să primească doar două persoane în vizită și ca adunările din spațiul liber să fie limitate la două persoane.

Germania se luptă cu tulpina Omicron
Olanda nu este singura țară care încearcă să țină noua mutație a coronavirusului departe – landurile din Germania au cerut sâmbătă guvernului central să înăsprească regulile de intrare în ţară pentru a limita răspândirea Omicron şi să suspende traficul dinspre Marea Britanie, extrem de afectată de această variantă a coronavirusului, relatează AFP.

În cadrul unei reuniuni prin videoconferinţă, miniştrii sănătăţii din cele 16 landuri au cerut introducerea obligativităţii unui test PCR nu mai vechi de 48 de ore pentru pasagerii de peste şase ani, comparativ cu 12 ani în prezent, proveniţi din ţările puternic afectate de această nouă mutaţie a coronavirusului. Testele rapide cu antigen nu ar urma să mai fie acceptate.

„Trebuie să întârziem cât mai mult posibil răspândirea” acestei variante „îngrijorătoare” şi „extrem de contagioase”, a subliniat ministrul sănătăţii din Bavaria, Klaus Holetschek, citat într-un comunicat.

Noul ministru federal al sănătăţii, Karl Lauterbach, a salutat demersul. „Cu cât reuşim să amânăm momentul în care Omicron ne va scăpa de sub control, cu atât va fi mai bine”, a declarat el la finalul reuniunii, la care a luat parte.

Miniştrii regionali au solicitat de asemenea ca Marea Britanie să fie plasată „rapid” în categoria zonelor extrem de afectate de noua variantă, cea mai ridicată şi în care se mai află în prezent Africa de Sud şi alte şapte ţări africane.

O astfel de decizie ar însemna de facto interzicerea călătoriilor provenite din Marea Britanie, cu excepţia celor pentru cetăţenii germani.

Mai multe ţări europene au luat deja măsura de a limita intrarea pe teritoriul lor a persoanelor care vin din Marea Britanie.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web