Dorohoi News Logo

Bucăți din satelitul NASA ar putea să cadă în Italia, vineri noapte

satelit

Oamenii de stiinta au calculat ca fragmentele satelitului NASA care va cadea pe Terra ar putea sa aterizeze in nordul Italiei, vineri, intre orele 21:25 si 22:03.

Cu toate acestea, potrivit datelor disponibile raportate de Protectia Civila, cu fiecare ora care trece se reduce riscul ca aceste bucati din vechiul satelit sa cada in regiunile nordice ale Italiei, ramanand totusi deschisa posibilitatea ca acest lucru sa se intample intre 21:25 si 22:03 (ora locala), in noaptea de vineri, relateaza Quotidiano.

Noutatea principala o constituie faptul ca doar o traiectorie a satelitului poate prezenta interes pentru Italia, zona potentiala de risc fiind destul de restransa: Piemont, Valle D'Osta, Liguria, Lombardia si provinciile autonome Trento si Bolzano, o parte din Emilia Romagna, Veneto si Friuli Venetia Giulia, scrie ziare.com.

Conform Departamentului, toate regiunile in cauza, cat si provinciile autonome au activat deja structurile lor operationale care vor monitoriza situatia pe intreg parcursul ei si vor adapta masurile necesare, in contact permanent cu Comitetul Central.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web