Dorohoi News Logo

Virusul care se răspândește rapid și face ravagii în Marea Britanie. Copiii și vârstnicii, „ținte” sigure

virus

Situația sanitară din Marea Britanie este alarmantă, din cauza unui virus care îi afectează, în special, pe cei cu vârsta de 65 de ani și peste și pe copiii de până la 5 ani.

Numărul infectărilor este cu 73% mai mare decât media celor cinci sezoane, potrivit celor mai recente date ale Agenției de Securitate Sanitară din Marea Britanie (UKHSA), fiind vorba despre cazurile de norovirus.

Cazurile de norovirus sunt în creștere în Marea Britanie, în timp ce experții avertizează că vârstnicii și copiii ar putea fi expuși unui risc ridicat de infectare cu acest virus.

Aceasta vine în contextul în care datele NHS arată că numărul cazurilor de infecție în spitale a scăzut, dar infecția rămâne în continuare mai mare decât anul trecut în această perioadă.

O medie de 689 de paturi de spital pentru adulți pe zi au fost ocupate săptămâna trecută de pacienți cu diaree și vărsături sau simptome asemănătoare norovirusului, în scădere cu 18% față de 840 în săptămâna precedentă.

Cea mai recentă cifră de 689 de cazuri de norovirus este de peste două ori mai mare decât cea înregistrată în perioada echivalentă din 2022, când media a fost de 293, potrivit datelor NHS.

Media a ajuns la 840 la începutul acestei luni, care a fost cel mai mare număr de când a început raportarea pentru actualul sezon de viroze, în noiembrie, potrivit mirror.co.uk.

Cum se poate transmite norovirusul
Norovirusul este cea mai frecventă cauză infecțioasă de vărsături și diaree. Se răspândește cu ușurință prin contactul cu o persoană care are virusul sau cu suprafețe contaminate.

În timp ce majoritatea oamenilor se recuperează complet în două sau trei zile, virusul poate duce la deshidratare, în special în rândul persoanelor foarte tinere, în vârstă sau a celor cu un sistem imunitar slăbit.

Amy Douglas, cercetător principal de supraveghere pentru infecții gastrointestinale și divizia de siguranță alimentară din cadrul UKHSA, a declarat: "Cazurile de norovirus sunt încă ridicate, iar cei cu vârsta de 65 de ani și peste și cei sub 5 ani sunt cei mai afectați. Gelurile dezinfectante de mâini nu ucid norovirusul, așa că cel mai bine este să vă spălați pe mâini cu săpun și apă caldă. Folosirea produselor pe bază de înălbitor pentru a curăța suprafețele va contribui la oprirea răspândirii virusului. În timp ce nu vă simțiți bine, ar trebui, de asemenea, să beți multe lichide pentru a preveni deshidratarea, care poate duce la spitalizare, în special pentru grupurile vulnerabile, cum ar fi copiii mici, adulții în vârstă și persoanele imunocompromise".

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web