Dorohoi News Logo

Ninsoare ca în plină iarnă într-un oraș din Europa după câteva zile cu temperaturi de peste 30 de grade

ninsoare

Efectele încălzirii globale se observă zilnic. În localitatea Sestriere, situată între Valea Susa Superioară și Val Chisone, la o altitudine de peste 2.000 de metri, s-au înregistrat în câteva zile temperaturi de peste 30 de grade, apoi vremea s-a schimbat brusc, cu ploi torențiale și ninsori.

Din cauza acestor manifestări ale vremii, activitățile zilnice și infrastructura Regiunii Piemont au fost puternic afectate.

Localnicii din Sestriere s-au trezit de dimineață cu un strat de cinci centimetri de zăpadă. În localitatea La Colle dell'Agnello, în zona Cuneo, a fost necesară intervenția pompierilor și a carabinierilor pentru a elibera vehiculele blocate în zăpadă.

Vremea rea a provocat închiderea a numeroase drumuri în Alpii Cuneo, inclusiv a unora care reprezintă legături importante cu Franța, din cauza alunecărilor de teren.

În plus, unele zone au rămas fără electricitate și apă potabilă, cum ar fi municipalitățile Tagliolo Monferrato și Villanova Monferrato, unde s-au înregistrat defecțiuni ale instalațiilor, dar și întârzieri și anulări în transportul feroviar.

Sursa: stirileprotv.ro

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web