Dorohoi News Logo

Războiul de la granița noastră nu dă semne că se va termina în curând. Rusia și-a majorat bugetul apărării cu aproape 70%

Rusia

Potrivit unui document al Ministerului de Finanțe, din Federația Rusă, cheltuielile militare ale țării vor crește cu 68 de procente în cursul anului 2024.

Astfel, actuala conducere a Rusiei își propune să investească în armată aproximativ 106 miliarde de euro, fapt ce demonstrează hotărârea Moscovei de a continua războiul început în Ucraina. Spre comparație, această sumă reprezintă mai mult de o treime din PIB-ul României.

Prin această majorare, cheltuielile pentru apărare vor reprezenta aproximativ 30% din cheltuielile federale totale în 2024 şi 6% din PIB, o premieră în istoria modernă a Rusiei.ugetul Ministerului de Interne din această țară va reprezenta aproape 10 procente din totalul cheltuielilor federale, aproximativ 33 miliarde de euro.

Pe de altă parte, cheltuielile combinate în materie de educaţie, de sănătate şi de protecţie a mediului vor reprezenta abia o treime din bugetul apărării, potrivit cifrelor Ministerului de Finanţe.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web