Dorohoi News Logo

Alertă de călătorie pentru Israel! MAE: Evitaţi călătoriile! Românii din zonă să-şi anunţe prezenţa la Ambasadă

israel

MAE, alertă de călătorie pentru Israel, în urma declanşării stării de război în zonă! MAE recomandă evitarea călătoriilor. Românii din zonă sunt sfătuiţi să-şi anunţe prezenţa la Ambasadă.

MAE, alertă de călătorie pentru Israel!
MAE le cere celor care intenţionau să plece în Israel să renunţe la planurile de călătorie. Autoritățile recomandă cetățenilor români să urmeze instrucţiunile autorităţilor locale, să se adăpostească în clădiri şi, când situaţia va permite, să părăsească ţara.

„Având în vedere evenimentele recente care au constat în lansarea unui număr mare de rachete din Făşia Gaza către teritoriul statului Israel şi declaraţia oficială a acestui stat privind mobilizare de lupta a armatei israeliene, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se află sau tranzitează acest stat să urmeze instrucţiunile autorităţilor locale, să se adăpostească în clădiri şi, când situaţia va permite, părăsirea ţării”, a transmis, sâmbătă, MAE.

MAE atenţionează cetăţenii români care intenţionează să călătorească în Statul Israel să îşi reprogrameze călătoria.

„Cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Statul Israel sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României la Tel Aviv şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând astfel datele de identificare şi propriile coordonate la adresa de e-mail [email protected], pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă”, a mai transmis MAE.

Ambasadorul Israelului la Bucureşti: Nu cred că Hamas sunt interesaţi de vreun dialog
Ambasadorul Israelului la Bucureşti, Reuven Azar, a mulțumit pentru mesajele de susținere venite din România. Acesta a precizat că turiştii trebuie să nu părăsească locurile în care sunt şi să se adăpostească.

Oficialul spune că Hamas nu sunt interesaţi de dialog, scopul lor fiind de a distruge statul Israel.

„Mulţumim preşedinelui Iohannis şi premierului Ciolacu şi, de asemenea, ministrului de Externe, Luminiţa Odobescu, pentru mesajele puternice de susţinere. Primim multe astfel de mesaje de susţinere din România, de la întreaga societate, din Parlament. Suntem încurajaţi de această puternică susţinere care vine din România. Suntem foarte hotărâţi să ne apărăm”, a declarat, sâmbătă, la Antena 3, ambasadorul din israel la Bucureşti, Reuven Azar.

Israelul a fost luat prin surprindere de Hamas
„Nu au niciun fel de responsabilitate, niciun fel de înţelegere pentru vieţile noastre”, a mai declarat ambasadorul.

Întrebat ce recomandări are pentru turişti, Reuven Azar, a declarat: ”Forţele noastre de apărare au transmis deja recomandări populaţiei şi turiştilor, să rămână unde sunt, să se adăpostească în adăposturi, să nu iasă din casă în acest moment. Avem un sistem sofisticat de alarmare a populaţiei, care anunţă de câte ori un atac cu rachete este lansat, sunt astfel de sirene în jurul tuturor clădirilor importante. În acest moment, aeroporturile sunt deschise (…) zborurile sunt operate conform programului”.

Întrebat dacă există posibilitatea unui dialog cu atacatorii, ambasadorul a afirmat: ”Nu cred că sunt interesaţi de vreun dialog, au jurat de mai multe ori că vor distruge statul Israel, ei vor să distrugă statul Israel, acesta este scopul lor. Nu sunt doar duşmanii israelienilor, ci şi al lumii arabe în general (…) al tuturor ţărilor care vor să facă pace, ei vor să submineze aceste eforturi de pace”.

Serviciul de urgenţă Magen David Adom anunţă că cel puţin 22 de persoane au fost ucise de la începutul atacului masiv al grupării teroriste Hamas

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web