Dorohoi News Logo

Ce trebuie să facă românii pentru a putea călători în SUA fără vize? Răspunsul dat de ambasadoarea Kathleen Kavalec

SUA

Pentru ca românii să poată călători în Statele Unite fără viză, țara noastră trebuie să ia măsuri pentru a reduce rata de refuz a vizelor SUA. În acest moment procentul celor respinși depășește 12%. Pentru admiterea în Visa Waiver trebuie să fie sub 3%.

În acest context, Ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, le recomandă românilor care au primit, în anii trecuți o viză SUA, să o reînnoiască. Acest lucru se poate face online, fără un drum la Ambasadă.

„Sper că asta se va întâmpla în timpul mandatului meu. Lucrez foarte mult pentru a încerca să fac asta să se întâmple. Sunt încântată să spun că Guvernul României a fost un partener excelent în această privință și că lucrăm chiar acum la negocierea unor acorduri necesare în vederea schimbului de informații care vor permite intrarea României în programul ”Visa Waiver”. Și aș vrea să profit de ocazia asta pentru a-i invita pe toți cei care au avut o viză SUA să o reînnoiască, pentru că asta ne va ajuta în eforturile noastre. Mai ales că este ușor să faci această reînnoire online, fără să mai mergi la Ambasadă. Este un mod rapid și simplu prin care oamenii ne pot ajuta să ne atingem acest scop. Nu este garantat pentru că tot trebuie să îndeplinim criteriile prevăzute de legislația americană, dar cred că dacă ne unim cu toții eforturile, putem ajunge acolo”, a declarat Kathleen Kavalec pentru Știrile PROTV.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web