Dorohoi News Logo

Vremea prielnică ar putea deschide mai repede domeniile schiabile

Ski

Sezonul de schi ar putea începe mai devreme anul acesta, având în vedere faptul că în multe stațiuni turistice din Europa au fost deja ninsori abundente. 

După vremea caldă din octombrie, temperaturile din Alpi au scăzut, iar zăpada acoperă munții în primele săptămâni ale acestei luni, relatează SchengenVisaInfo.com.

Ski Solutions dezvăluie un strat de până la 50 de centimetri de zăpadă se va depune săptămâna viitoare în unele dintre cele mai cunoscute stațiuni europene, cum ar fi Crans Montana, în Elveția, destinațiile franceze La Plagne și Chamonix, precum și în stațiunea austriacă Saint Anton am Arlberg, potrivit schengenvisainfo.com.

Furtunile s-au adunat în Alpi în ultimele două săptămâni și acumulări de zăpadă de peste 100 cm sunt destul de răspândite acum pe versanții de sus. Acest lucru va asigura o bază solidă pentru iarna care urmează și cu mult mai multă zăpadă.

Nouă zone din Elveția au fost deja deschise, inclusiv Davos, Zermatt și Verbier, aceasta din urmă fiind deschisă cu trei săptămâni mai devreme. Stațiunile de schi italiene sunt așteptate să se deschidă cu o săptămână mai devreme, pe 18 noiembrie, iar schiorii sunt bineveniți să se bucure de un metru de zăpadă, în ultima săptămână, în stațiunea Madonna di Campiglio.

Potrivit administratorilor pârtiilor din România, în vacanța de 1 decembrie se va schia în domeniile de la Azuga și Mădăraș.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web