Dorohoi News Logo

Mobilitate electrică: Primele baterii pe bază de sare descoperite o companie suedeză

ev

Compania suedeză Northvolt a anunțat descoperirea unei baterii cu ioni de sodiu de ultimă generație, dezvoltată pentru extinderea sistemelor de stocare a energiei rentabile și durabile la nivel mondial. Celula a fost validată pentru o densitate energetică de peste 160 de wați-oră pe kilogram la campusul de cercetare și dezvoltare și industrializare al companiei, Northvolt Labs, din Västerås, Suedia.

Celula validată de la Northvolt este mai sigură, mai rentabilă și mai durabilă decât chimicalele convenționale de nichel, mangan și cobalt (NMC) sau fosfat de fier (LFP) și este produsă cu minerale precum fier și sodiu, care sunt abundente pe piețele globale. Are la bază un anod dur de carbon și nu conține litiu, nichel, cobalt și grafit. Având o descoperire în proiectarea și fabricarea bateriilor, Northvolt intenționează să fie primul care industrializează bateriile pe bază de sare și le aduce pe piețele comerciale.

În plus, tehnologia poate fi produsă cu materiale de proveniență locală, oferind o cale unică pentru dezvoltarea unei noi capacități regionale de producție a bateriilor, complet independentă de lanțurile valorice tradiționale ale bateriilor.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web