Dorohoi News Logo

Iarnă grea în vestul Europei. Zboruri anulate și școli închise, iar prognoza nu vine cu vești mai bune

Heavy snow

Cele mai afectate țări, de valul de frig care a cuprins Europa, au fost Germania, Marea Britanie și Olanda. Potrivit canalelor de știri ninsorile abundente au adus haos în părți din sudul Germaniei și în Olanda, traficul aerian și feroviar fiind blocat în capitala statului bavarez Munchen.

După ce a suspendat pentru prima dată zborurile până sâmbătă la prânz, aeroportul din München a declarat ulterior că va rămâne închis până duminică la ora 6 dimineața.

Un purtător de cuvânt a declarat că 760 de zboruri au fost afectate. Autoritățile le-au cerut locuitorilor să stea acasă pentru siguranța lor. Vremea de iarnă a perturbat și traficul feroviar, operatorul feroviar Deutsche Bahn afirmând că „gara principală din München nu poate fi deservită”. Călătorii au fost informați că sunt posibile întârzieri și anulări în întreaga regiune, iar majoritatea autobuzelor, tramvaielor și trenurilor suburbane nu circulau în Munchen.

Un meci de fotbal dintre Bayern Munchen și Union Berlin a fost anulat.

În nordul Angliei încă se resimt efectele furtunii de zăpadă din weekend. Temperaturile care au scăzut dramatic au transformat șoselele, curățate doar parțial de zăpadă, în patinoare. Meteorologii au emis cod galben de ger, ploi înghețate și polei iar școlile au rămas închise.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web