Dorohoi News Logo

Steadfast Defender 2024: Cel mai mare exercițiu NATO de la Războiul Rece

NATO

Exerciţiul militar "Steadfast Defender" reprezintă cel mai mare și important exercițiu de război, organizat de Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) de la sfârşitul Războiului Rece. Acesta a început miercuri, 24 ianuarie 2024 la Norfolk, Virginia, Statele Unite.

Steadfast Defender, care a fost în dezvoltare de câțiva ani, va demonstra capacitatea NATO de a desfășura rapid forțe din America de Nord și din alte părți ale Alianței pentru a consolida apărarea Europei. Acesta va arăta că se pot desfășura și susține operațiuni complexe pe mai multe domenii de-a lungul mai multor luni, pe mii de kilometri, din Nordul Mare până în Europa Centrală și de Est, în orice condiții.

„Exercitarea Steadfast Defender 2024 va fi o demonstrație clară a unității noastre, a forței noastre și a hotărârii noastre de a ne proteja reciproc, de a ne proteja valorile și ordinea internațională bazată pe reguli”, a declarat generalul Christopher G. Cavoli, comandant suprem aliat în Europa (SACEUR).

Vor participa aproximativ 90.000 de militari din 31 de aliați și Suedia. Exercițiul va fi lansat în Norfolk, Virginia, cu desfășurarea de forțe în Europa continentală.

Steadfast Defender 2024 este alcătuit dintr-o serie de exerciții care vor continua pe toată zona de responsabilitate a SACEUR în prima jumătate a anului 2024.

Ultimele exerciții echivalente la scară largă NATO au fost REFORGER în 1988, cu 125.000 de participanți și exercițiul Trident Juncture 2018, cu 50.000 de personal militar contributiv.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web