Dorohoi News Logo

Vezi de ce se teme întreaga planetă! Ăsta e al treilea război mondial?!

razboi-mondial

Un avion de spionaj american a fost doborât sâmbătă în Iran. Avionul era fără pilot şi a fost distrus de militarii iranieni.

Avionul distrus este unul de tip RQ-170, o aeronavă care zboră fără echipaj la bord. Televiunea iraniană a confirmat incidentul citând o sursă militară neidentificată.

„Armata iraniană a pus la pământ un avion de spionaj american de tip RQ-170 în zona de est a Iranului. Avionul, care nu a suferit daune foarte mari, a fost capturat de forţele armate iraniene", s-a anunţat la televiziunea de stat iraniană.

RQ-170 Sentinel este un avion fără pilot de recunoaştere foarte recent, a cărui existenţă, dezvăluită în 2009 de presa de specialitate, nu a fost recunoscută decât în 2010 de US Air Force.

Potrivit unor site-uri specializate, avioanele de acest tip sunt mobilizate în Afganistan, în special pentru a obţine informaţii despre Iran şi Pakistan.

Teheranul a anunţat de mai mute ori în ultimii ani că a doborât avioane americane fără pilot, folosite de forţele americane în Golful Persic sau în ţările vecine Iranului.

Marea Britanie si Norvegia si-au inchis deja ambasadele de la Teheran, iar Olanda si Germania si-au retras ambasadorii pentru consultări. Atunci când Statele Unite au sancţionat planurile de înarmare nucleară ale Iranului, generalul Zhang Zhaozhong, profesor la Universitatea Naţională de Apărare din China, a declarat că statul chinez va apăra interesele Iranului, "chiar dacă asta ar însemna declanşarea celui de-al Treilea Război Mondial". (DorohoiNews.ro)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web