Dorohoi News Logo

VEZI o scrisoare de 100 de ani găsită din întâmplare „Dragă Moş Crăciun”

scrisoare_mosului

E uşor îngălbenită de vreme, puţin îndoită pe la colţuri şi din ea lipsesc unele bucăţi. Dar e o scrisoare pe care un frate şi o soră au scris-o pentru Moş Crăciun acum 100 de ani şi care a stat uitată în hornul unei case din Dublin tot acest timp, scrie Irish Times.

În Ajunul Crăciunului din anul 1911 un frate şi o soră au compus o scrisoare cu toate cerinţele pe care vroiau să le transmită Moşului şi, probabil pentru că ştiau că acesta vine pe horn, au ascuns-o în interiorul acestuia. Scrisoarea a fost găsită de actualul ocupant al casei din Dublin, John Byrne, când a instalat încălzire centrală în 1992. Acesta o păstrează de atunci, scrie Irish Times, ca pe un suvenir din alte vremuri ce poartă ştampila inocenţei.

Iar cerinţele erau clare şi la obiect: "Vreau o păpuşă şi un impermeabil cu glugă şi o pereche de mănuşi şi un măr caramelizat şi un bănuţ de aur şi unul de argint şi o caramea lungă". Cei doi micuţi i-au urat succes lui Moş Crăciun la finalul scrisorii şi au desenat în spaţiile libere.

Conform recensământului din 1911 citat de ziarul irlandez în acea casă locuiau Hannah, care avea 10 ani, Fred sau Alfred care avea 7 ani şi o soră mai mare, Lily. Iniţialele celor doi copii mai mici sunt cele care apar în scrisoare.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web