Dorohoi News Logo

Emoționant - au aşteptat 21 de ani să li se nască copilul

familia_powell

În urmă cu 20 de ani, un poliţist de 32 de ani primea o veste foarte proastă: era diagnosticat cu cancer testicular şi i se dădeau 6 luni de trăit. A fost sfătuit să apeleze la o bancă de spermă şi, miraculos, astăzi britanicul şi soţia sa sunt părinţii unei fetiţe nou născute.

Bărbatului i se spusese că chimioterapia agresivă de care avea nevoie îl va lăsa steril şi că va fi norocos dacă va reuşi să rămână în viaţă. De aceea a ales, la sfatul medicilor, să îşi îngheţe sperma. Anul trecut, când a primit în sfârşit vestea că este sănătos complet, a decis, împreună cu soţia sa, să folosească sperma îngheţată. Aşa a venit pe lume fetiţa cuplului, Jasmine.

"Mă uit la mica Jasmine şi cred că e chiar miraculoasă. Nu credeam că e reală până când nu s-a născut şi nu i-am văzut faţa. Acum că o pot ţine în braţe, nu-mi vine să cred că ea e creată dintr-o parte din mine de acum 20 de ani, de dinainte de chimioterapie", spune el, citat de Daily Mail.

E cu atât mai miraculos cu cât cuplul nu a avut bani decât de un tratament de fertilizare in vitro şi, important, banca de spermă ar fi distrus mostra atunci când bărbatul împlinea 55 de ani. Personalul medical al clinicii din Londra, unde au mers la tratament, susţin că e un adevărat record ca sperma îngheţată acum 20 de ani să fie folosită cu succes la primul tratament de fertilizare in vitro.

Bărbatul mai avea o fetiţă dintr-o căsnicie anterioară, născută înainte să se îmbolnăvească de cancer.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web