Dorohoi News Logo

Pentru aproape 2 miliarde de crestini, astazi este Pastele. Slujba de la Vatican e LIVE de la 11:00

papa slujba

"Hristos a inviat" au spus sambata-noapte catolicii si protestantii din intreaga lume care celebreaza duminica cea mai importanta dintre sarbatori - Invierea Domnului!

Stirile ProTV.ro transmit LIVE de la ora 11:00 slujba de la Vatican.
Papa Benedict al XVI-lea a deschis sambata seara lunga slujba a Vigiliei Pascale in Bazilica Sfantul Petru, marcand intrarea in sarbatoarea Invierii lui Hristos.

Dupa ritualul binecuvantarii focului si pregatirea lumanarii pascale in atrium, Papa a adus lumanarea aprinsa in imensa bazilica scufundata in intuneric, urmat de preoti si episcopi.

Pe o platforma rulanta, Benedict al XVI-lea a traversat lungul naos, mereu cu lumanarea in mana. La proclamarea "Lumen Christi" ("Lumina lui Hristos"), mii de lumanari au fost aprinse, apoi bazilica a fost iluminata in intregime pentru a simboliza trecerea lumii de la moarte si pacat la adevar si viata.

Papa, care va implini varsta de 85 de ani la 16 aprilie, era vizibil obosit si concentrat.

Suveranul pontif trebuie sa realizeze cele trei taine ale botezului, confirmatiunii (mirungere) si primei comuniuni (euharistie) pentru opt catehumeni adulti, trei barbati si cinci femei, de nationalitate germana, italiana, albaneza, turkmena, americana, slovaca si cameruneza.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web