Dorohoi News Logo

Bonele românce, RĂPITE de MAFIA ALBANEZĂ. Pericolul ce pândește tinerele care pleacă la muncă

rapite

Au fost racolate din România pentru locuri de muncă în Grecia. La sosire le așteptau albanezii, care le sechestrau, le luau actele și le țineau închise într-un bordel din Creta. „Mi-a pus pistolul la tâmplă și m-a amenințat că mă omoară”, povestește una dintre tinerele care a încercat să fugă.

În Suceava le racola o tânără drăguţă ce părea inofensivă. Pe foamea asta, Ionela Iriciuc le făcea o ofertă apetisantă: locuri de muncă în Grecia, ca bone, vânzătoare sau cameriste. Au plecat pe cuvântul Ionelei zeci de tinere, femei de casă sau cu liceul abia terminat. Niciuna nu ştia ce iad le aşteaptă.

"Stăteam numai în lenjerie intimă"
Racolatoarea din Suceava era amanta unui mafiot albanez, care le aştepta în Heraklion, pe insula Creta. Edmond Hasalla le prelua şi le închidea într-un bordel din centrul oraşului.

Le lua actele şi le bătea bine, ca să ştie că n-au scăpare. "Stăteam numai în lenjerie intimă, clienţii veneau la bar, ne alegeau şi mergeam în cameră", povesteşte Florentina, una dintre victime. Ea a scăpat după trei săptămâni, reuşind să fugă, dar în acest timp a produs pentru albanez o sumă de neimaginat: 100.000 de euro.

"În unele zile aveam 60 de clienţi", a mărturisit tânăra. "Încă mai am coşmaruri", spune Florentina în mărturia de la dosar. Era sechestrată, n-avea voie să iasă din stabiliment. Când albanezul a prins-o cu o cartelă, a dus-o în pădure şi i-a pus pistolul la tâmplă, ameninţând că omoară dacă nu-l ascultă.

A reuşit să fugă cu ajutorul unui client căruia i-a povestit ce se întâmplă şi căruia i s-a făcut milă de ea. Poliţia greacă a spart uşile bordelului din Heraklion.
Zeci de alte tinere au picat în aceeaşi capcană. Hasalla a fost arestat, dar proxeneta Ionela Iriciuc este dată în urmărire internaţională.

După ce poliţia a distrus reţeaua proxeneţilor albanezi, Elena, una dintre sechestrate, a aflat la întoarcerea acasă că este însărcinată în şase luni. S-a dus urgent să avorteze.

Hrănite numai cu pâine şi roşii
Vasilica a plecat în Grecia cu promisiunea că va lucra într-o cafenea. A ajuns în acelaşi bordel. "Eram hrănită numai cu pâine, apă şi roşii şi eram supravegheată 24 de ore din 24", a descris ea situaţia în cadrul anchetei. Ana Maria era minoră când a plecat. "Disperată că va fi omorâtă, a luat mai multe pastile sperând să i se facă rău şi că o vor duce la spital", au scris procurorii. N-a avut succes. A scăpat după ce unul dintre albanezi s-a îndrăgostit de ea şi a eliberat-o. Sursa: evz.ro

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web