Dorohoi News Logo

Google scoate la vânzare mai multe perechi prototip de ochelari conectaţi la internet

ochelari-google

Google va scoate la vânzare mai multe perechi prototip de ochelari conectaţi la internet, pentru a fi încercate de programatori dar şi de entuziaştii IT şi gadgets, scrie Associated Press.

Preţul unei astfel de perechi de ochelari este de 1.500 de dolari. Ochelarii sunt rezervaţi doar pentru persoanele care participă la conferinţa anuală organizată de Google la San Francisco, dedicată dezvoltatorilor de software. Comenzile vor fi onorate la începutul anului viitor, scrie Agerpres.

"Aceasta este o tehnologie nouă şi ne dorim ca voi să o modelaţi", a declarat co-fondatorul Google, Serghey Brin. "Ne dorim să ajungă în mâinile oamenilor pasionaţi cât mai repede cu putinţă", a mai adăugat el.

Ochelarii de "realitate augmentată",  creaţi de Google, permit posesorului să  facă poze, să pornească sesiuni de videochat, să afişeze ghiduri GPS sau să alerteze utilizatorul atunci când este aproape de un cunoscut.

Aflat în faza de dezvoltare de doi ani, acest proiect a fost demarat în laboratoarele Google X, unitatea secretă a companiei Google unde s-au mai născut idei precum cea a automobilului care se conduce singur sau a liftului spaţial.

Google şi-a prezentat acest nou produs, denumit "Project Glass", cu ajutorul unei formaţii de paraşutişti care a sărit deasupra oraşului San Francisco. Audienţa a putut experimenta live cum este să sari cu paraşuta, datorită streamului video realizat de ochelarii purtaţi de paraşutiştii care au aterizat pe acoperişul clădirii Moscone Center, locul unde se desfăşoară conferinţa. Sursa: capital.ro

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web