Dorohoi News Logo

Cele mai ciudate tradiţii de nuntă din întreaga lume

nunta

Ceremonia nupţială este practicată în întreaga lume, astfel că sunt întâlnite o mulţime de tradiţii de nuntă frumoase, haioase sau chiar ciudate. Iată cele mai inedite tradiţii de nuntă propuse de listosaur.com:

Nunta care nu se mai termină
Nunţile musulmane de obicei durează între 3 şi 7 zile. În Maroc petrecerea de nuntă durează aproximativ 7 zile, iar în prima zi mireasa trebuie să urmeze un ritual de purificare printr-o baie în lapte. Apoi mâinile şi picioarele îi sunt vopsite. În timpul petrecerii de nuntă mireasa îşi schimbă vestimentaţia de mai multe ori, neexistând un model standard pentru rochia de mireasă. De obicei, ţinuta în culori puternice este alcătuită din materiale fine şi scumpe.

Un pahar pentru amândoi
În Franţa mirii obişnuiesc să bea dintr-un pahar cu două mânere. Acest pahar este oferit din generaţie în generaţie şi are o valoare sentimentală deosebită.

Dansul banilor
În Polonia dansul miresei este cumpărat. Invitaţii prind bani în rochia acesteia, apoi sunt adunaţi de domnişoarele de onoare şi oferiţi mirilor pentru luna de miere.

Înnegrirea miresei
În Scoţia se practică „înnegrirea miresei". Familia acesteia o „răpesc" şi o acoperă cu cele mai urât mirositoare şi lipicioase substanţe care le găsesc. Odată ce mireasa este oficial „înnegrită" este plimbată prin oraş.

Plânsul de nuntă

Miresele din comunitatea Tujia din China plâng înaintea nunţii. Acest obicei se practică începând cu o lună înainte de data nunţii.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web