Dorohoi News Logo

Vine cometa! Statele Unite şi Rusia se pregătesc de „un dezastru major” în perioada următoare

cometa-ISON-pe-Pamant

În luna noiembrie, omenirea va putea privi cel mai frumos spectacol astronomic: cometa ISON, cu o coadă uriaşă, va putea fi văzută cu ochiul liber chiar în timpul zilei. Există însă voci care spun că acest corp ceresc ar putea fi fărâmițat de Soare, unele bucăţi ar putea lovi Terra, iar coada cometei, care ar conţine viruşi extratereştri, va mătura Pământul. Efectele, în amble cazuri, sunt catastrofale pentru oameni.

Cometa ISON a intrat în zona de interes a “teoriei conspiraţiei” în momentul în care site-ul ultimate survival.net a publicat informaţia conform căreia, cu doar o lună înainte de evenimentul astronomic, Agenţia Naţională pentru Situaţii de Urgenţă din SUA (FEMA) a comandat conserve şi mâncare care pot fi păstrate mai mult timp, în valoare de 14,2 milioane de dolari, care trebuiau livrate înainte de 1 octombrie 2013.

În plus, FEMA a comandat şi cantităţi uriaşe de apă plată. O altă decizie ciudată este că în intervalul 28 septembrie - 5 noiembrie nu a fost permisă nici o intervenţie militară. În plus, unităţile Gărzii Naţionale au încheiat pe 30 septembrie un curs intitulat “Controlul revoltelor”. Şi în Rusia se întâmplă lucruri asemănătoare: Ministerul de Interne îşi pregăteşte oamenii pentru a “manageria situaţia în cazul unui dezastru major”.

Corpul ceresc s-ar putea fragmenta

De ce toate acestea? Teoria conspiraţiei spune că, pe 28 noiembrie, sub influenţa Soarelui, ISON s-ar putea sparge în bucăţi mai mici, ale căror traiectorii imprevizibile ar putea lovi şi Terra. Şi dacă nu se va sparge, în februarie anul viitor ISON va fi atât de aproape de Pământ, încât coada ei va mătura Terra... În ambele cazuri, efecte ar fi dezastruoase pentru omenire.

Impactul cu fragmentele cometei ar duce la distrugeri masive şi ar face extrem de multe victime. Iar coada cometei ne-ar putea pregăti alte „surprize”. Conform specialiştilor, ea ar putea găzdui, pe lângă praf cosmic, forme de viaţă extraterestre, inclusiv viruşi şi bacterii în faţa cărora suntem lipsiţi de apărare şi care ar putea declanşa pe Pământ adevărate pandemii.

Asteroidul, descoperit în anul 2012

Cometa a primit numele ISON de la International Scientific Optical Network, instrumentul ce a ajutat la descoperirea sa în septembrie 2012 de către doi astronomi amatori din Rusia. Cometa are o traiectorie eliptică în jurul Soarelui, de care se va apropia la doar 1,2 milioane de kilometri pe 28 noiembrie. Această trecere relativ aproape ar putea crea o coadă uriaşă, despre care unii specialişti cred că va putea fi zărită de pe Terra chiar în timpul zilei şi va fi un spectacol uluitor. Sursa libertatea.ro

 

DorohoiNews.ro



Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web