Că Facebook are foarte multe informaţii despre oameni nu e o veste nouă, dar e o surpriză că ştie şi ceea ce nu ai publicat?
Ai prieteni în lista de Facebook şi ai pagini pe care le urmăreşti, iar din aceste surse vin tot felul de mesaje. Publicate, îngrijite sau nu, iar oamenii interacţionează cu ele. Dar înainte de a le publica, unii oameni îşi editează mesajele, le cenzurează, dacă e cazul. Facebook ştie ce ai cenzurat şi ce nu, dacă ai făcut-o. Deocamdată, nu stochează şi mesajele nepublicate, fragmentele pe care nu le-ai arătat lumii, doar se mulţumeşte să urmărească modul în care funcţionează autocenzura, notează Slate.
Sauvik Das, un doctorand la Carnegie Mellon şi vreme de o vară inginer software la Facebook, împreună cu Adam Kramer, specializat în analizarea datelor de la Facebook, au scris un articol (aici) în care vorbesc despre cum funcţionează acest mecanism al monitorizării autocenzurii. Ei au studiat comportamentul a 5 milioane de utilizatori de Facebook, toţi vorbitori de engleză. Das şi Kramer au urmărit mesajele publicate în News Feed, mesajele publicate pe Timeline-urile altora şi comentariile lăsate pe Facebook. Spre reţea se întorc metadate, nu textul propriu-zis. Integral pe adevarul.ro