Circa 60.000 de persoane s-au alăturat acţiunii depuse în instanţă împotriva Facebook de către un student australian, prin care acesta acuză reţeaua de socializare de încălcarea confidenţialităţii datelor utilizatorilor săi, potrivit Mediafax.
În această acţiune intentată la Tribunalul comercial din Viena de către Max Schrems, în vârstă de 26 de ani, fiecare din cele 60.000 de persoane cere de la Facebook o despăgubire de 500 de euro, informează dailymail.co.uk.
La începutul lunii august, aproximativ 17.000 de persoane se alăturaseră cauzei acestui student australian, însă numărul acestora a crescut în prezent până la 60.000.
Potrivit legii australiene, un grup de persoane poate transfera pretenţiile sale financiare unui singur individ, în acest caz Max Schrems, după cum relata Reuters pe 5 august.
Schrems a precizat că ecoul la apelul său a fost "colosal, mai mult decât s-a aşteptat", precizând că cele mai multe dintre persoanele care i s-au alăturat sunt din Europa.
„E-mailurile şi feedback-ul primite au fost pozitive şi ceea ce este interesant este că mulţi oameni spun că în cele din urmă cineva face ceva în această direcţie", a spus, la momentul respectiv, Max Schrems.
Schrems cere daune în valoare de 500 de euro pentru fiecare utilizator pentru încălcarea de către Facebook a confidenţialităţii datelor lor. Acesta reproşează Facebook inclusiv faptul că reţeaua de socializare a ajutat Agenţia Naţională de Securitate din Statele Unite ale Americii în derularea programului PRISM, care ar fi folosit datele persoanale ale utilizatorilor mai multor servicii online, inclusiv cele ale Facebook.
Facebook, considerată cea mai mare reţea de socializare din lume, are 1,32 miliarde de utilizatori, valoarea companiei fiind de aproximativ 200 de miliarde de dolari.
Facebook a refuzat să comenteze acuzaţiile aduse de Max Schrems, însă anterior Mark Zuckerberg, cofondatorul reţelei de socializare, a negat existenţa vreunei legături între compania sa şi programul PRISM.
Schrems mai este implicat într-un proces privind reţeaua de socializare, aflat în pronunţare la Curtea Europeană de Justiţie.