Dorohoi News Logo

Caleidoscop în cuvinte, de WEEKEND: RELAŢIA OMULUI CU SINE

caleidoscop

Personalul unei companii venind de dimineaţă la lucru, a văzut un anunţ mare pe uşa de la intrare, pe care scria: „A murit noaptea trecută persoana care a împiedicat progresul tău în această companie. Vă rugăm, să participaţi la priveghi, în camera alăturată”.

Iniţial, tot personalul jelea moartea unuia dintre colegi, dar oamenii au început să fie curioşi: oare cine a fost omul care împiedica progresul colegilor şi compania în sine ?!
Toată lumea s-a dus în camera de ceremonii să arunce o ultimă privire colegului decedat. S-a cerut de la oamenii ce asigurau securitatea clădirii să menţină ordinea şi situaţia sub control.
Angajaţii au început să se apropie de sicriu, iar atunci când s-au uitat în interiorul lui, au fost surprinşi când n-au găsit decât o oglindă, în care se reflecta imaginea lor şi un mesaj lângă oglindă pe care scria: „Există doar o singură persoană în măsură să pună limite privind progresul tău şi acea persoană, eşti tu !”

Omul este singurul care-şi poate revoluţiona viaţa, îşi poate influenţa percepţia şi succesul.
Nu trebuie să-şi modifice sau să-şi schimbe modul de viaţă când are un alt şef, când vechiul asociat se schimbă cu altul ori când pierde un prieten.
Viaţa omului se schimbă când se schimbă el însuşi, când se duce dincolo de limitele credinţei sale, care îi desenează hotarele.

Omul este singurul responsabil pentru viaţa lui. Cea mai bună şi importantă relaţie pe care o poate avea, este relaţia sa cu sine însuşi... Bara Haki Abdulbaki

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web