Dorohoi News Logo

Caleidoscop în cuvinte, de WEEKEND: ŞOFERUL DE TAXI

caleidoscop

În apropierea zorilor, şoferul de taxi era în maşina lui şi conducea îngândurat. A văzut pe stradă un bărbat în vârstă, cu păr alb şi barbă albă. S-a întrebat oare unde se duce bătrânul la ora asta şi tot el şi-a răspuns: poate merge la lăcaşul de cult, să se roage !

S-a oprit lângă bărbat, a deschis portiera şi l-a invitat pe bătrân înăuntru, că să-l conducă la moschee. Când s-a pus în mişcare maşina bărbatul bătrân tot îi spunea şoferului cum să conducă, să facă la dreapta şi apoi la stânga, să întoarcă maşina la strada ce urmează, şi tot aşa până când, şoferul a văzut un om în mijlocul drumului care i-a cerut să oprească.

Atunci, şoferul a cerut permisiunea bătrânului care nu a ezitat să-şi dea consimţământul. A oprit şoferul maşina ca să urce omul şi după ce a urcat, i-a spus şoferul:
-Primul, îl conduc pe bătrân după care, te conduc pe tine.
Mirat şi nedumerit omul a întrebat:
-Unde este bătrânul despre care vorbeşti ?

I-a răspuns şoferul, cu mirare :
-Nu vezi că stă lângă mine? Şi la spus omul
-Nu este nimeni lângă tine, i-a spus omul; tu ce ai, ai vedenii, eşti băut sau ce ?
S-a supărat şoferul şi nu înţelegea ce se întâmplă. Atunci, a intervenit bătrânul care, după ce s-a apropiat de şofer, i-a spus:
-Nimeni nu mă vede din afară de tine; eu sunt îngerul morţii şi am venit să-ţi iau sufletul. Ai înaintea ta cinci minute, du-te şi roagă-te lui Dumnezeu, înainte să te întâlneşti cu el !

A înnebunit de uimire şi de frică şoferul; a oprit maşina şi a coborât repede; s-a dus să caute apă la primul lăcaş de cult, ca să se spele şi să se roage.
Când s-a întors, şoferul a fost surprins să nu găsească nici maşina, nici pe cei doi călători.
Unii spun că a fost jefuit; alţii spun că a fost o farsă făcută de nevasta lui, dar eu cred că a fost câte puţin din fiecare ! Bara Haki Abdulbaki

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web