După ce a contribuit substanţial la realizarea super-spectacolului dedicat lui Grigore Vieru, Cenaclul dorohoian Editor şi-a restrâns rândurile pentru cea de-a doua şedinţă a anului.
Vineri, 15 februarie 2013, opt dintre membrii cenaclului s-au încăpăţânat în a ţine companie poeziei. În condiţiile în care iarna este departe de a se lăsa înduplecată, cenacliştii au citit, citit, comentat, citit şi iar comentat texte după texte. S-au înscris la cuvânt, din partea creatorilor, Bara Haqi Abdulbaki, Andreea Ifrim şi Alexandru Mirăuţă, iar din partea criticilor Ciprian Tomius şi Ciprian Voloc. Chiar dacă poemele lecturate au avut aura începutului de drum, interpreţii au avut ocazia de a sesiza valenţe care ulterior ar putea fi exploatate constructiv.
Pentru şedinţele următoare s-a stabilit un program de lucru mult mai riguros, care să îmbine lectura creaţiilor proprii cu aceea a creaţiilor autorilor consacraţi ai literaturii române şi universale.
De asemenea, membrii cenaclului au căzut de acord să conceapă şi să semneze o petiţie care să fie înmânată în ziua de 31 martie 2013 Asociaţiei Astra de la Iaşi, cu prilejul Congresului Anual al Românilor de Pretutindeni, prin care să pledeze pentru preluarea, de către Direcţia Judeţeană de Cultură Botoşani, a casei mamei lui George Enescu de la Mihăileni, aflată în condiţi avansate de degradare, pe punctul de a fi demolată.
Până la întâlnirea din data de 22 februarie, cenacliştii şi-au propus şi sarcina de a coopta noi membri. Toţi iubitorii literaturii, de orice vârstă, dorohoieni sau nu, sunt aşteptaţi cu braţele deschise!