Dorohoi News Logo

Dansatorii de la „Stejărelul” – invitați speciali în Gala Laureaţilor Festivalului - Concurs „Artele Copilăriei”

Festivalul-concurs-Artele-copilariei_1

Sâmbătă, 16 februarie 2013, la Casa de Cultură a Sindicatelor Botoșani s-au decernat premiile Festivalului Concurs Artele Copilăriei.

Competiţia s-a desfăşurat între instituţiile şcolare cu clase I – VIII din municipiul Botoşani, sub forma unor spectacole în care fiecare şcoală a fost prezentă cu 6 numere artistice, respectiv expoziţie de artă (pictură sau obiecte executate în timpul orelor de educaţie tehnologică), solist de muzică uşoară, folk etc, solist de muzică populară, dans modern, clasic, tematic, dans sportiv, dans popular specific zonei etnografice a judeţului Botoşani sau a Moldovei, dar şi o probă la alegere (număr artistic de altă factură faţă de cele cu care s-a participat în concurs).
    
Chiar dacă unităţile şcolare dorohoiene nu au luat parte la întrecere, municipiul a fost reprezentat pe scenă, în această gală, de către formaţia de dansuri populare „Stejărelul", de la Şcoala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu”, ca urmare a invitaţiei venită din partea d-lui Valentin Rău, director al Casei  de Cultură a Sindicatelor Botoșani. Momentul artistic prezentat a încântat publicul care a răsplătit cu aplauze frenetice pe talentaţii dansatori, laureaţi ai multor festivaluri şi concursuri folclorice din ţară şi străinătate. În această lună, Ansamblul „Stejărelul” aniversează 6 ani de la înfiinţare, parteneriatul încheiat cu Clubul Copiilor Dorohoi dovedindu-se un real succes.

Autor: DorohoiNews.ro

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web