Dorohoi News Logo

Dorohoi: O noua întâlnire a Cenaclului EDITOR - FOTO

Cenaclul EDITOR_Dorohoi News

Cenaclul Editor a bifat în calendar vineri, 22 februarie 2013, cea de-a treia sa întâlnire de lucru din acest an.

Membrii participanţi s-au tot rărit, de la prima ediţie, motiv pentru care, încă de la început, cenacliştii au decis ca întâlnirile să se desfăşoare, de acum încolo, o dată la două săptămâni. Am mai insistat asupra incapacităţii Dorohoiului de a susţine activităţi culturale durabile la un înalt nivel calitativ, astfel că nu vom mai reveni asupra subiectului. Măsura a fost adoptată şi pentru a spori dorinţa cenacliştilor de a participa la întruniri, dar şi pentru a le oferi răgazul de a-şi pregăti lecturile.

Au citit poezie, de această dată, Ioana Dupu şi Bara Haqi Abdulbaki, prima venind cu o compoziţie proprie, al doilea cu traducere din limba arabă.

Ioana Dupu, continuându-şi prestaţia de dinaintea Crăciunului, a citit din ciclul său de pasteluri neo-tradiţionaliste, calitatea compoziţiei fiind net superioară aceleia făcute publice în luna decembrie. În afara câtorva retuşuri neînsemnate, versurile au fost unanim acceptate drept bine realizate, matur însăilate, spiritual îmbinate, respectiv cald rostuite. În ceea ce-l priveşte pe Bara Abdulbaki, precum în alte dăţi, el ne-a prezentat spre lectură noi plăsmuiri în limba română ale creaţiilor poetului său preferat, Nizar Kabbani.

După numai o jumătate de oră de lectură, Cenaclul Editor s-a retras, lăsând în sala Editor a Casei Municipale de Cultură din Dorohoi pe membrii grupului folk Laconia, pentru repetiţii.

Următoare staţie a Cenaclului Editor: 8 martie 2013, în aceeaşi locaţie.

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web