Dorohoi News Logo

Trupa de teatru „Haris” a obținut pentru a patra oară Marele Premiu la Concursul național „Creangă… la el acasă” - FOTO

Creanga la el acasa_18

Membrii cenaclului „Haris” de la Seminarul Teologic Liceal „Sf. Ioan Iacob” Dorohoi, sub coordonarea doamnei profesor Ignat Cristina, în colaborare cu Pr. Prof. Crețu Vasile Ionuț și Pr. Prof. Budacă Teodor, au participat la cea de-a IV-a ediție a concursului național „Creangă…la el acasă”, desfășurat în perioada 1-2 aprilie 2013 la Târgu-Neamț.
    
Proiectul a avut următoarele secțiuni:
1. concurs de creație literară,
2. concurs de proiecte „Lumea personajelor lui Ion Creangă”,
3. concurs de interpretare dramatică,
4. sesiune de comunicări științifice adresată profesorilor.
    
Elevii seminarului dorohoian au participat la toate cele trei secțiuni. Astfel, la secțiunea creație, Loredana Adăscăliței, elevă a clasei a XI-a B, a obținut Premiul I, Loredana Ropotă, Premiul al III-lea.
    
La secțiunea Proiecte, elevii Popescu Ionuț, Ștefan Marian Ilie și Tudosanu Florin au sculptat în lemn chipul Împăratului Poveștilor, iar munca lor a fost răsplătită cu Premiul I.
              
Elevul Florin Tudosanu a realizat și o carte de citit și colorat pentru clasa 0 și un orar școlar, obținând Premiul al II-lea.
    
La cea de-a treia secțiune, trupa de teatru „Haris” a prezentat piesa „Nic-a lui Ștefan a Petrei”, dramatizate după opera lui Ion Creangă „Amintiri din copilărie”, obținând Marele Premiu al concursului „Creangă…la el acasă”.
    
„Din tot sufletul o felicit pe domnișoara profesor Adriana Timofte de la Colegiul Tehnic „Ion Creangă” – Târgu-Neamț, inițiatoarea și coordonatoarea acestui proiect-concurs și felicit întreaga echipă de proiect. Într-o lumea în care  parcă nu mai avem timp pentru sufletul nostru, o astfel de inițiativă vine ca o rază de speranță și lumină pentru tinerii care citesc, care meșteresc cuvinte pentru cei sensibili. Ediția a IV-a a Proiectului Național cu participare internațională „Creangă…la el acasă” a demonstrat încă o dată că tinerii din ziua de astăzi sunt sensibili,inteligenți, liberi în gândire, neîncorsetați de rigorile vieții. Consider că măiastra mânuire a cuvântului, dorința de afirmare a tinerilor ne-a dat forța de a continua.”, a spus Prof. Ignat Cristina.

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web