Dorohoi News Logo

Caleidoscop în cuvinte, de WEEKEND: VIAŢA

caleidoscop

Viaţa nu însemnă numai anii pe care-i trăim; viaţă înseamnă şi clipele care trăiesc în noi !...
Când ascultam această frază, nu-i înţelegeam mesajul dar am salvat-o în memoria mea şi, ori de câte ori mi-o aminteam, stăteam şi mă gândeam la înţelesul cuvintelor.

Se poate ca, în unele cazuri, să treacă viaţa fără să acorzi atenţie la semnificaţiile lucrurilor pe care le-ai câştigat sau le-ai pierdut şi se poate să pierzi într-o clipă toate momentele pe care le-ai trăit, momente de victorie ori înfrângere.
Şi când ne înconjoară copiii şi după ei nepoţii, nu găsim o poveste din experienţele noastre de viaţă să le-o spunem…

Poate trece timpul adolescenţei, fără să experimentăm plăcerile iubirii platonice sau să nu să avem evenimente pe care să le notam în jurnal; poate trece întreaga noastră viaţă fără să cunoaştem starea iubirii pasionale şi depline şi, astfel, nu vom avea vise pe care să le desenăm color iar anii se vor scurge unul după altul, fără rost.
 
Ne vor lipsi momentele noastre personale şi vom pleca, fără să lăsăm un semn în viaţă sau în vieţile celor dragi nouă, cel puţin.

Zilele vor trece în realizarea unui vis iar noi vom descoperi că ne-am pierdut timpul pentru a instala un miraj. Viaţa se va scurge, fără să înregistreze vreun moment al adevărului în ea..!
Faptul că ne petrecem o viaţă întreagă cu o persoană şi descoperim în cele din urmă că este o persoană nepotrivită, faptul că trăim vieţile noastre într-un fel impus face ca visurile noastre să rămână undeva stocate, nerealizate şi să trăim parcă o viaţă care nu-i a noastră.
Câţi oameni n-au pierit în eşecuri ori greşeli de moment; câţi oameni nu şi-au pierdut viaţa, fără să simtă gustul ei; câţi oameni au trăit viaţa lor fără să ştie măcar sensul iubirii; câţi oameni nu sunt victimele propriilor căutări după îmbogăţire, care şi-au rătăcit drumul în viaţă, care au pierdut semnificaţiile şi valorile unei reţete de viaţă fericită ?!

De aceea, trebuie se ne agăţăm de momentele vieţii, să nu le lăsăm să se scurgă din mâinile noastre, precum granulele fine de nisip în deşert şi să se transforme în miraj.
Nu pierdeţi vieţile voastre în regrete; aventuraţi-vă, iubiţi-vă, învăţaţi-vă, zâmbiţi-vă, bucuraţi-vă şi plângeţi-vă acele momente grele din viaţa voastră, cu toată onestitatea şi transparenţa dar nu uitaţi niciodată să vă amintiţi de Dumnezeu ! Bara Haki Abdulbaki

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web