Dorohoi News Logo

Teatrul Vasilache: Vezi când vor fi montate piesele premiate la Concursul de Dramaturgie

Teatrul Vasilache

Așa cum se specifica în regulamentul ediției I a Concursului de dramaturgie pentru copii și tineret „Vasilache”, piesele premiate vor fi montate pe scena instituției. Prima piesă premiată, este montată de către regizorul Valentin Dobrescu  și se numește „Călătorie în țara basmelor” de Gheorghe Truță. Premiera pe data de 28 aprilie 2013.

Lucrul la acest spectacol prilejuiește o altă premieră la teatrul nostru: colaborarea cu Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași, Facultatea de teatru. În cadrul acestui parteneriat  trei tinere studente: Zmuncilă Elena – Iași, Priceputu Bianca – Brăila, Lupu Alexandra – Botoșani,  în an terminal vor participa la realizarea acestui spectacol. La finalizarea studiilor ele având posibilitatea de a rămâne în continuare colaboratoarele sau angajatele teatrului „Vasilache”.

Cu această ocazie lansăm anunțul public privind: Ediția a II-a a Concursului de dramaturgie pentru copii și tineret „Vasilache”. Concursul se adresează tuturor creatorilor, indiferent de vârstă, din țară și străinătate, care își propun să scrie piese de teatru originale, pentru copii și tineret.

Concursul are două secţiuni:
a) Copii - piese de teatru cu tematică specifică (vârsta 4-10 ani);
b) Tineret - piese de teatru cu tematică specifică (vârsta 10-19 ani).

Temele tratate în piesele de teatru trimise la concurs sunt următoarele:
- categoria copii – spaima copiilor privind părăsirea lor de către părinți
- tineret – problemele întâmpinate și soluțiile identificate în descoperirea și adaptarea la mediul în care trăiesc (mediul – ființe, lucruri, natură care vin în contact cu personajul sau personajele respective)

Pentru a participa la concurs, dramaturgii trebuie să depună la sediul Teatrului, o piesă de teatru originală, în limba română (traducere),  în 3 exemplare conform tematicii indicate în anunțul public.

Adresa la care se depun piesele:

Teatrul pentru copii şi tineret „Vasilache” Botoşani
Str. Victoriei nr. 13, Botoşani
Cod 710336
Data limită pentru depunerea textelor este 15 ian. 2014.


Textul integral al regulamentului poate fi găsit pe: www.teatrulvasilache.ro

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web