Dorohoi News Logo

Micii spectatori sunt invitaţi la un nou spectacol „Călătorie în ţara basmelor”

teatru

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Vasilache” pregăteşte o nouă premieră pentru copii, „Călătorie în ţara basmelor” de Gheorghe Truţă, piesă declarată câştigătoare la prima ediţie a Concursului de dramaturgie pentru copii şi tineret „Vasilache”.

Spectacolul este realizat  în parteneriat cu Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi.
Regia artistică  Valentin Dobrescu; Asistent regie: Florin Iftode şi Marius Rusu; Mişcare scenică: Valentin Dobrescu, Scenografia: Mihai Pastramagiu. 
Din distribuţia spectacolului fac parte:
Elena Zmuncilă, Bianca Priceputu,
Alexandra Lupu, Marius Rusu şi Florin Iftode.

Tehnicieni scenă: Ionel Agache, Dan Strătianu, Stelică Dascălu. Ateliere: Gheorghe Maxim „Călătorie în ţara basmelor” nu este o coborâre într-un tărâm mirific, ci, din contră, o înălţare a Copilului spre un început de Suflet. Omul încă „mic”, reprezentat prin Cătălin, un „Făt Frumos din clasa a treia”, devine părtaş şi tovarăş de călătorie cu toate marile figuri ale Basmului: Feţi-Frumoşi, Ilene, Zmei, Albă ca Zăpada, dar şi cu „rândaşii” poveştilor: zmeuţi, cai, spiriduşi. Scena devine un loc geometric care circumscrie un suflet mic, dar care se va înălţa sub ochii noştri.
    
Nu trebuie să căutăm Teatrul pentru copii în formule steril-sofisticate: Lumea basmelor e un aluat care creşte şi potenţează Lumea cea nouă de lângă inima mare a micului Om din sală.  (Gheorghe Truţă)
 
Spectacolul poate fi vizionat după următorul program:
Avanpremieră : sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 11
Premieră:  duminică, 28 aprilie de la orele 11 şi 12,30.
Nu uitaţi! Puteţi face rezervări la numerele de telefon 0756.084.651 / 0231.514.353

Preţul unui bilet de intrare este 10 lei

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web