Dorohoi News Logo

Au inceput pregatirile pentru Festivalul Martisor Dorohoian

festivalul-martisorului

Preselecţia concursului Festivalului Martisor care se va desfăşura la Casa de Cultură din Dorohoi, în perioada 4-6 martie, va avea loc pe data de 3 martie, de la 16.30, la Casa Armatei din Botoşani.

Concurenţii admişi la preselecţii vor participa în concurs, iar ordinea acestora va fi stabilită prin tragere la sorţi. Juriul concursului din acest an va fi condus de compozitorul şi şeful BigBandului Radio Ionel Tudor şi, din el vor mai face parte omul de radio Titus Andrei, textiera Andreea Andrei, Ion Ilie şi Marcel Dupu. Concursul va fi structurat ca şi în ceilalţi ani, pe grupe de vârstă, astfel: 6-10 ani, 11-14, 15-29 ani. Taxa de preselecţii a rămas aceeaşi, de 50 lei. Organizatorii - Consiliul Judeţean Botoşani prin Centrul de Creaţie, Primăria şi Consiliul Local Dorohoi, Clubul Elevilor Dorohoi- vor asigura concurenţilor din concurs, masa şi cazarea, plata transportului fiind suportată de fiecare în parte, scrie Botosani News.
    Pentru recitalurile care vor fi susţinute în fiecare seară, s-au făcut următoarele propuneri: Marina Florea, Fuego (pentru prima seară), Adrian Daminescu (pentru a doua seară) şi Adrian Enache (pentru ultima seară, respectiv Gala Laureaţilor). “Noi am trimis propunerile noastre cu artiştii care vor cânta în recital. Urmează  ca şi colegii noştri de la Dorohoi să-şi spună cuvântul şi să vină cu propuneri, iar săptămâna viitoare vom finaliza lista invitaţilor”, a declarat Ion Ilie.   
   Interesant este că organizatorii s-au gândit s-o invite pentru prima seară de recital pe tânăra Andreea Olariu din Constanţa. Adolescenta, câştigătoare în urmă cu trei ani a premiului I la categoria ei de vârsta la Festivalul Mărţişor, a convins juriul emisiunii-concurs "Io canto" difuzată de postul de televiziune Canale 5. Andreea va deschide seria recitalurilor din acest an. (Dorohoi News.ro)
 

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web