Dorohoi News Logo

Conferinţa duhovnicească – „Influența mediilor de comunicare asupra dezvoltării mentale a copiilor și a vieții de familie” - FOTO

Conferinta Dorohoi_02

Sala Teatrului din Dorohoi a găzduit miercuri, 15 mai 2013, conferinţa duhovnicească cu titlul: „Influența mediilor de comunicare asupra dezvoltării mentale a copiilor și a vieții de familie.”

În deschidere d-na prof. Magda-Elena Şoptică a făcut următoarele precizări: „Tema propusă este de actualitate pentru că observăm că indiferent de vârstă, chiar de la grădiniţă, omul modern petrece cea mai mare parte a timpului în fața televizorului sau a calculatorului. Conferinţa se doreşte a fi o metodă de a educa şi de a corecta deopotrivă pe părinţi dar şi pe copii. S-a făcut un studiu  la o univ. din Arizona şi s-a constatat că activitatea care ocupǎ cel mai mult timp din viaţa unui copil, adolescent, este, nu şcoala, nici activităţile familiale, ci absorbirea cu nesaţ a circa 14.000 de ore preţioase petrecute în faţa televizorului, timp în care urmăreşte în medie 18.000 de crime şi nenumărate ore de violenţǎ până ajunge la 14 ani.”

Invitatul la conferință a fost Dl. Virgiliu Gheorghe, doctor în bioetică al Universităţii Aristotel din Tesalonic (titlul lucrării: „Televiziunea şi mijloacele video-audio ca factori în formarea etosului omului contemporan.”), autor al volumelor de ştiinţă:

1. „Efectele televiziunii asupra minţii umane şi despre creşterea copiilor în lumea de azi”
2. „Efectele micului ecran asupra minţii copilului”
3. „Revrajirea lumii sau de ce nu mai vrem să ne desprindem de televizor”
4. „Pornografia, maladia secolului XXI”
5. „Ştiinţa şi războiul  sfârşitului de civilizaţie. Despre armele mediatice care ne pun în pericol viaţa”
precum şi coordonator al secţiunii ştiinţifice a revistei „Familia Ortodoxă”.

Conferinţa încheie ciclul pascal „Primăvara duhovnicească” care a mai cuprins:

- „Primăvară-n suflet, primăvară-n gând”, invitat Pr. Dumitru Gică Păduraru, redactor Radio Trinitas;
- „Să nu ne răzbunați! Mărturii despre suferințele românilor din Basarabia”, invitat Monahul Moise de la Oașa;
- „Despătimirea minții și a gândurilor și înduhovnicirea lor”, pr. Vasile Cojocaru, parohia Sf. Ioan Botezătorul Bucecea;
- „Crucea și Învierea, coordonate ale vieții duhovnicești” invitat pr. Conf. dr. Constantin. Necula.
 
Conferințele au avut un caracter interactiv, fiecare prelegere fiind urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri și  își propun să promoveze un dialog deschis și competent asupra provocărilor și problemelor reale cu care se confruntă societatea românească contemporană.

Organizatorii - ATOR (Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Romani) filiala Dorohoi, CMC Dorohoi, Protopopiatul Dorohoi şi Seminarul Teologic Liceal „Sf. Ioan Iacob” Dorohoi s-au gândit la plusul de valoare şi informaţie ca  rezultat al acestor manifestări, ținta atinsă prin numărul de participanţi şi interesul arătat de cei dornici de lucruri interesante, folositoare şi ziditoare de suflet într-o lume din ce în ce mai aplatizata şi mai sărăcită spiritual.

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web