Dorohoi News Logo

Cenaclul literar EDITOR – vârsta adolescenţei, cuprinsă în poezie

Cenaclul Editor 1

O nouă reuniune a membrilor Cenaclului literar EDITOR, s-a desfăşurat, vineri, 7 iunie 2013, la Casa Municipală de Cultură Dorohoi, la întâlnire participând, în cea mai mare parte, elevi ai Colegiului Naţional „Grigore Ghica” Dorohoi.

Activitatea a fost coordonată de prof. Corneliu Drescanu şi a inclus muzica şi poezie. După ce la întâlnirea precedentă, creaţiile Luminiţei Amarie au constituit pretextul dezbaterilor, de data aceasta, poeziile scrise de Carmen-Alexandra Buruiană şi de Andreea Ifrim, de la colegiul amintit au fost suportul unor analize textuale foarte cuprinzătoare, mai ales, pe felul în care vârsta adolescenţei poate fi reflectată în poeziile tinerilor. Astfel, alături de mesajul poeziilor citite, discuţiile s-au concentrat asupra tehnicii pe a realiza imagini sugestive sau maniera în care sunt folosite figurile de stil şi expresivitatea artistică.

Prezentările de poezie au alternat cu piesele muzicale ale Grupului „Laconia” sub îndrumarea prof. Vasile Tănase, care au interpretat piese folk, unele din ele fiind recent premiate în cadrul unei competiţii artistice zonale. Revenim cu invitaţia de a extinde participarea la şedinţele de cenaclu, care au loc în fiecare zi de vineri, începând cu ora 14.30, a elevilor şi profesorilor dorohoieni, referindu-ne, în mod expres, la cadrele didactice care predau limba şi literatura română.

Pentru a ilustra, ultima întâlnire a cenacliştilor dorohoieni, publicăm una dintre poeziile elevei Carmen-Alexandra Buruiană:

„Amintirile”

S-a scuturat floarea iubirii
Vibrând alene peste-a noştri ani
Dar îmi rămân culorile amintirii
Pribegind pe ei, frumoasele trăiri.

Şi nu regret trecutul
Nici că te-am cunoscut
Acum mă-nvăluie prezentul,
Dar amintirile au renăscut…

Am scris şi ieri, am scris şi azi
Şi nimeni nu m-a întrebat
De sunt rău sau de sunt bine
Ori pe tine dacă te-am uitat….


DorohoiNews.ro
cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web