Dorohoi News Logo

Liceul Regina Maria a organizat Festivalul de Teatru „Cu mască sau fără mască” Ediţia I - FOTO

Dorohoi elevi Regina Maria

Reuniţi sub imperiul artei, elevii Reginei Maria au deschis astăzi, 13 iunie 2013, într-o zi cu noroc, prima ediţie a Festivalului de Teatru pentru adolescenţi, Cu mască sau fără mască.

Organizat pe două secţiuni, de Interpretare teatrală şi Măşti confecţionate manual, festivalul-concurs s-a bucurat de un real succes în rândul spectatorilor. Secvenţele de artă teatrală au fost completate de momente deosebite de muzică şi dans, dintre care solist-vocal, Apetrei Deborah, interpretare pian Răzvan Borşan şi Alexandru Ivanov, trupele de dans One-Two-Step şi Forever Dance.

De ce a ales Consiliul elevilor să organizeze tocmai un festival de teatru? Pentru a facilita prezenţa culturii adevărate în viaţa liceenilor, pentru cultivarea dragostei pentru artă dramatică, descoperirea şi cultivarea talentelor interpretativ-scenice, exersarea jocului de rol, şi, de ce nu, dezvoltarea armonioasă a personalităţii.

Din cele trei trupe de teatru înscrise în concurs, Teenager Act – clasa a IX-a, Reverie teatrală – clasa a X-a şi Fabulinus – clasa a XI-a, juriul a decis acordarea Premiului I la interpretare elevilor din clasa a X-a D în timp ce premiul pentru Cel mai bun actor a fost obţinut de eleva Crenguţa Ştefură – clasa a XI-a E.

Pentru secţiunea Măşti de teatru confecţionate manual, s-au acordat premii pentru originalitate, curaj şi umor, juriul premiind 5 cele mai reusite măşti din totalul de 16 înscrise în concurs.

„În contextul în care televiziunea abundă în programe de divertisment de o calitate îndoielnică, noi, cei din Consiliul Şcolar al Elevilor, ne-am gândit că acest festival concurs de teatru va duce la o rafinare în timp a "gusturilor" artistice! La finalul primei ediţii, mă declar pe deplin mulţumită de impactul pe care această acţiune l-a avut asupra elevilor, fie ei spectatori sau concurenţi!"
, a declarat pentru Dorohoi News Vasilachi Laura Elena, preşedinte al Consiliul Şcolar al Elevilor "Regina Maria" Dorohoi.

 

DorohoiNews.ro
cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web