Dorohoi News Logo

Proiect educațional religios la CN „Grigore Ghica”, Dorohoi „Poartă crucea cu demnitate și nu ca pe un accesoriu”

cruce

Proiect educațional religios „Poartă crucea cu demnitate și nu ca pe un accesoriu”, s-a desfăşurat în incinta CN „Grigore Ghica”, Dorohoi, ((amfiteatru), vineri 14 iunie 2013, şi a fost organizat de colectivul clasei a-XI-a C, coordonat de către p. c. pr. prof. Andrei-Silviu Grigore.
   
Scopul acestui proiect a fost de a pune în valoare şi totodată în lumină sacralitatea şi suveranitatea Crucii. În urma susţinerii referatelor, recitării unei poezii şi vizionării materialelor (interviurilor) video realizate de elevii clasei mai sus menţionate, concluziile şi învăţăturile desprinse, au fost  cu referire la a atrage atenţia şi dorinţa tinerilor de astăzi spre semnul Sfintei Cruci,  de a purta Crucea în suflet, aproape de inimă şi să se ferească de ispita folosirii Crucii ca un simplu accesoriu sau gablonţ.        
   
La eveniment au participat ca invitaţi directorii Colegiului: prof. Otilia-Maria Puiu şi prof. Gheorghe Roman şi alături de dumnealor, prof. Gheorghe Luncă, p. c. pr. prof. Constantin Muha-director al Seminarului TEologic Liceal “Sf. Ioan Iacob”  şi p.c.pr. prof. Alin-Constantin Aroșoaie profesor de Religie în cadrul Colegiului, elevi din mai multe clase  ş.a.
    
La final, p. c. pr. prof. Constantin Muha, a oferit din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani două diplome pentru menţiunile obţinute de elevele MÂNDRU Antonia şi Ciurariu-Aștefănoaei Xenia- din clasa a-X-a C), la faza judeţeană a Olimpiadei de Religie 2013. Pe lângă diplome, elevele au primit şi câte o icoană din partea p. c. pr. prof. Andrei-Silviu Grigore şi câte două cărţi din partea p. c. pr. Constantin Muha.
   
„Acţiunea a fost demarată de elevi ca o reacţie la stările de convulsie înregistrate în societatea “modernă”, care din păcate e din ce în ce mai saracă din punct de vedere spiritual şi nu poate oferi repere consistente. Copiii au simţit nevoia de a trage un semnal de alarmă asupra bagatelizării unor aspecte fundamentale ale existenţei umane, ale demnităţii şi ale adevăratei libertăţi- aspecte ce derivă din Crucea Mântuitorului Hristos- altar de jertfă şi deopotrivă semn al iubirii nemărginite a lui Dumnezeu faţă de lume şi om”- a declarat p.c. pr. prof. Andrei-Silviu Grigore.


DorohoiNews.ro
cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web